Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός των "τειχών"

Από τις εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες εκτός των "τειχών" της πρωτεύουσας, σημειώνουμε:

  • Μέχρι τις 28 Μάη διαρκεί η έκθεση έργων του Γιάννη Κόττη στην αίθουσα τέχνης "Τζάμια - Κρύσταλλα" (Σκαλίδη 35, Χανιά). Εκτίθεται μία ενότητα ζωγραφικών έργων, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η σχέση του καλλιτέχνη που έμεινε ανέπαφη με τον τόπο του, την καθημερινότητά του, με τον ανθρώπινο και φυσικό του περίγυρο, "πιστός στις μυρουδιές, στους ανθρώπους, στην αγωνία, στους πρώτους καρπούς της άνοιξης. Πιστός στις εικόνες που άντεξαν στο χρόνο".
  • Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης οργανώνει στην Πινακοθήκη "Λ. Κανακάκις" ομαδική έκθεση, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Γ. Γκολφίνου, Ν. Καναγκίνη, Αγ. Κορκού, Ευσ. Μιχαηλίδου, Ζ. Ξαγοράκη, Η. Παπαηλιάκη, Ρ. Παπασπύρου, Ν. Παππά, Τ. Τριανταφύλλου, Γ. Τσακίρη.
  • Στην αίθουσα τέχνης "Τερρακόττα" (Χρυσ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), η Βούλα Μασούρα παρουσιάζει μέχρι τις 31 του Μάη την ενότητα των έργων της με τίτλο "Οι τέσσερις εποχές".Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "η διαλεκτική πυκνότητα - διαφάνεια είναι πρωταγωνιστής σε μερικά σημαντικά έργα, πρώτο ανάμεσα σ' όλα "Οι τέσσερις εποχές". Εδώ η αναζήτηση ουσιωδών στοιχείων "υφαντικής γραφής" από τη μια πλευρά και από την άλλη τοπιογραφικών και εποχιακών "ενδείξεων" απομακρύνει τις συνθέσεις από κάθε ιμπρεσιονιστική περιγραφικότητα (...)".
  • Μία "ασυνήθιστη" έκθεση, εναρμονισμένη όμως με την ανακήρυξη του Μάη ως "Μήνα του Βιβλίου", θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα και μέχρι τις 9 Ιουνίου, στον εκθεσιακό χώρο του Φροντιστηρίου Σχεδίου Αρχιτεκτονικής - Καλών Τεχνών, Θανάση Παπιώτη (Παύλου Μελά 18 και Τσιμισκή). Τίτλος της "Η θεωρία στην αρχιτεκτονική και τις εικαστικές τέχνες".Παρουσιάζεται μια επιλογή από την ελληνική βιβλιογραφία, που αφορά την ιστορία και τη θεωρία της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών.
  • Η αίθουσα τέχνης "FOKA" (Ν. Φωκά 17, Θεσσαλονίκη) φιλοξενεί μέχρι τις 30 του Μάη, 40 αυθεντικές λιθογραφίες του Ζαν Κοκτώ,από το έργο του "Θέατρο" του 1957.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ