Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσκλητήριο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Στη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στο χτύπημα των ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων, καλεί η ΕΣΚ - ΔΕΗ

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ απευθύνει η ΕΣΚ - ΔΕΗ,ώστε "μέσα από τη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς" να αναπτύξουν την πάλη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στο χτύπημα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων. Η παράταξη τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι πρότεινε την αγωνιστική αντιμετώπιση της κατάστασης και την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, πρόταση που απορρίφθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις.

Ειδικότερα σημειώνει στην ανακοίνωσή της, πως μετά τη "σύμβαση ντροπής" για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, σήμερα "γινόμαστε μάρτυρες των μεθοδεύσεων μιας καταστροφικής πολιτικής για τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους σ' αυτήν. Πολιτική, που υπαγορεύεται από τα γνωστά κέντρα, ντόπια και υπερεθνικά - στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" και της προσαρμογής - και εφαρμόζεται με φανατισμό και αντιλαϊκή μανία από τη σημερινή κυβέρνηση, με την ανοχή των συνοδοιπόρων της ΝΔ και ΣΥΝ και με τη στήριξη των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ".

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ τονίζει ότι "υλοποιείται πλέον η οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και επιταχύνεται η διαδικασία απελευθέρωσης μέσω του νόμου για τη δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων, της εκχώρησης του Μάνατζμεντ, της επιλογής ανάμεσα στο Σύστημα Κεντρικού Αγοραστή (ΣΚΑ) ή στο Σύστημα Ενιαίου Διαχειριστή (ΣΕΔ), της μελέτης που έκανε η εταιρία ΝΕΡΑ".Αυτά, τονίζει η παράταξη, "είναι δυο μοντέλα "οργάνωσης" της ΔΕΗ που και τα δυο οδηγούν στην ιδιωτικοποίησή της".

Η παράταξη εντοπίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής στην κατάργηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ. Στην εξασφάλιση φθηνού ρεύματος για τους μεγάλους καταναλωτές (300 επιχειρήσεις) σε βάρος των λαϊκών καταναλωτών. Στην αμφισβήτηση των "κοινωνικών χαρακτηριστικών στη λειτουργία της ΔΕΗ" στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας". Στην υπονόμευση του Εθνικού Ενεργειακού προγραμματισμού, στη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 30%,μείωση αμοιβών, χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων στο όνομα της ελαχιστοποίησης του κόστους. Στο ξεπούλημα κερδοφόρων δραστηριοτήτων της ΔΕΗ μέσα από την ίδρυση θυγατρικών επιχειρήσεων μαζί με ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ