Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
"Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας"

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη, όπου καλούνται όλα τα σωματεία

Ο συντονισμός της δράσης των σωματείων για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχονται από κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση και κεφάλαιο οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα, θα απασχολήσει τη σύσκεψη που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας τη Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία.

Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής καταγγέλλεται ότι ο "κοινωνικός διάλογος" αποτελεί "τη μεγαλύτερη επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων τις τελευταίες δεκαετίες", ενώ επισημαίνεται ακόμα ότι "το κείμενο των 19 σημείων της κυβέρνησης, που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης, εκφράζει την πιο σφοδρή, αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση που έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι".

"Το κείμενο αυτό - τονίζεται - περιέχει όλες τις απαντήσεις και τις υποδείξεις των πολυεθνικών και των βιομηχάνων, είναι πλαίσιο πλήρους και προκλητικής ασυδοσίας του πολυεθνικού κεφαλαίου σε βάρος του δημοσίου πλούτου και κυρίως σε βάρος των εργαζομένων που παράγουν αυτό τον πλούτο. Μέσω αυτού του κειμένου τινάζονται κυριολεκτικά στον αέρα τα εναπομείναντα θεμελιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων".

Καταγγέλλεται ακόμα ότι η κυβέρνηση υπονομεύει σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και έχει ως στόχο να διαμορφώσει άλλον τρόπο ζωής και εργασίας στον εργάτη, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο, καθώς και ότι επιθυμεί τους ανθρώπους απομονωμένους, εύκολη λεία για τους εργοδότες. Καταγγέλλεται, όμως, και η στάση των πλειοψηφιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων που παίζουν το ρόλο "κυβερνητικού εκπροσώπου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα".

Η Συντονιστική καλεί τα σωματεία να αντιδράσουν σ' αυτή την κατάσταση και συντονισμένα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ