Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Φουρτούνιασε" το πρώτο λιμάνι

Συλλαλητήριο οργανώνουν, σήμερα στις 7 μμ, στην πλατεία Κοραή, 27 σωματεία της πόλης, διεκδικώντας λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων και καταγγέλλοντας την παγίδα του "διαλόγου"

Σήμερα πραγματοποιείται το πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν 27 πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή.Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους και άνεργους της πόλης, τις νέες και τους νέους, τους συνταξιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να επιβάλουν με τον αγώνα τους μιαν άλλη, φιλολαϊκή πολιτική.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της χώρας δέχονται μεγάλη επίθεση από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων. "Στην ίδια λογική - συνεχίζουν - κινείται και η σημερινή κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας το αντιλαϊκό, αντεργατικό, αποκρουστικό πρόσωπο. Εφαρμόζοντας τη νεοφιλελεύθερη, αντιδραστική πολιτική της και υλοποιώντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη "Λευκή Βίβλο" και το πρόγραμμα σύγκλισης, οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τις πολυεθνικές και την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπονομεύοντας και υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού μας".

"Ο λεγόμενος "κοινωνικός διάλογος" - υπογραμμίζεται - επιδιώκει την αφαίρεση του 8ωρου, την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ασφάλισης, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΠ και άλλων κυβερνητικών εργοδοτικών οργανώσεων, σε ρόλο Δούρειου Ιππου, έχουν αναλάβει, απομονωμένες από τους εργαζόμενους, να κάνουν τον "κομπάρσο" στο διάλογο - απάτη κυβέρνησης - βιομηχάνων - εφοπλιστών. Η συμμετοχή τους σ' αυτόν το διάλογο είναι μια πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων. Προκλητική είναι η στάση των συνεταίρων της ΠΑΣΚΕ (ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση")".

Για την κατάσταση του Πειραιά τα τελευταία χρόνια, τα σωματεία σημειώνουν, στην ανακοίνωσή τους, ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η πολιτική και τα οποία είναι: Ανεργία, αποβιομηχάνιση, κλείσιμο και συρρίκνωση των ναυπηγείων, της Ζώνης, κλωστοϋφαντουργία, λιπάσματα, μειώσεις στις συνθέσεις των πλοίων, με αποτέλεσμα τον αφανισμό χιλιάδων ναυτεργατών. Βιοτεχνίες και εμπορικά κλείνουν καθημερινά, εκτινάζοντας την ανεργία πάνω από 20%. "Το ΕΚΠ, επισημαίνουν, δέσμιο και συμβιβασμένο της κυβερνητικής πολιτικής δεν αναλαμβάνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατάστασης".

"Τα σωματεία - τονίζεται τέλος - καλούν όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, τους νέους, τις νέες της πόλης, στο μέτωπο κυβέρνησης - βιομηχάνων και της εξαγορασμένης συνδικαλιστικής κυβερνητικής παράταξης, να αντιτάξουν το μέτωπο των εργαζομένων - ανέργων - συνταξιούχων - νέων και όλων των λαϊκών στρωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ