Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Ο φετινός Μάης, ως γνωστόν, είναι όλος μήνας του βιβλίου. Των σημερινών βιβλιοπαρουσιάσεων, προτάσσουμε το... σαρκαστικό ποίημα του κριτικού θεάτρου και ποιητή Γιάννη Βαρβέρη "Επαρκείς αναγνώστες",από την τελευταία ποιητική συλλογή του "Ακυρο θαύμα",(εκδόσεις "Υψιλον"):

"Εβγαλα ένα βιβλίο/ και το ξέρω απέξω. / Εσύ λίγα διαβάζεις/ λιγότερα καταλαβαίνεις. / Γι' αυτό κι εγώ το διαβάζω απ' την αρχή/ με τα δικά σου μυαλά. / "Ωραίο βιβλίο" λέω/ "κι ας μην το πολυκαταλαβαίνω. / Τελικά καλά κάνω / και τον αγαπώ"".

  • Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (κτίριο Διοίκησης), στις 12μ, το ΕΜΠ θα παρουσιάσει το τελευταίο, μεγάλης επιστημονικής και ιστορικής αξίας, βιβλίο του αξέχαστου καθηγητή του Τμήματος Μεταλλειολόγων Κωνσταντίνου Κονοφάγου "Η Δημοκρατία της Αθήνας και οι παραχωρήσεις στους πολίτες της των μεταλλείων της Λαυρεωτικής κατά τον 4ο αιώνα π. Χ.".
  • Στη "Στοά Βιβλίου" (12μ) παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Σπύρου Βέργου "Ρίζες στο χρόνο" (Καστανιώτης). Μιλούν ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης και ο Τ. Πατρίκιος. Διαβάζουν οι ηθοποιοί Χρ. Τσάγκας, Λ. Βέργου.
  • Στο "Multirama - Γερμανός" (Λεωφ. Βουλιαγμένης 534, Αλιμος), οι εκδόσεις Πατάκη,στις 7μμ, παρουσιάζουν τα βιβλιο-cd-Rom για παιδιά "Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας", "Μικρός μουσικός" και "Στη Χώρα των Κυκλώπων". Μιλά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Κακάμπουρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ