Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στάση εργασίας στην ΕΡΤ

Κοινή απόφαση και ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ

Σε πεντάωρη στάση εργασίας καλούν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Σε κοινή τους ανακοίνωση η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ, εκφράζουν ουσιαστικά την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΡΤ και στα "σχέδια" μεταρρύθμισης του προέδρου της ΕΡΤ Παναγιώτη Παναγιώτου. Επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ, δεν αποκρύπτουν ότι έχουν προγραμματίσει την "αποκαλούμενη μεταρρύθμιση", με βάση "μόνο τις περικοπές για τους εργαζόμενους",και πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εγγύηση για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Κυβέρνηση και διοίκηση θεωρούν ότι την οικονομική εξυγίανση της εταιρίας, θα πρέπει να την "αποκαταστήσουν μόνο οι εργαζόμενοι, είτε με τη μη καταβολή δεδουλευμένων, είτε με την απειλή να μη δεχτούν αυξήσεις για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους". Η ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη σε προαναγγελία "κατά τρόπο προκλητικό", απολύσεων εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση της ΕΡΤ, καθιστά ανενεργό το σύνολο των εργαζομένων,ενώ, αντίθετα, με "απλοχεριά" κάνει αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες και προβαίνει σε "προκλητικές αυξήσεις με τη μέθοδο των αποκλειστικών συμβάσεων".

Απορίας άξιον για την ΠΟΕΣΥ, την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ είναι και η μεθόδευση και πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ να κλείσει το περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση". Θεωρούν βάσιμες τις καταγγελίες ότι η ίδια η διοίκηση δεν επιτρέπει στο περιοδικό ν' αναπτυχθεί και θέτουν το ερώτημα μήπως η επιλογή αυτή της διοίκησης σκοπεύει στην ενίσχυση των "αντιστοίχων εντύπων του ιδιωτικού τομέα".

Η ακολουθούμενη πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ, υποχρεώνουν την ΠΟΕΣΥ, την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ να απευθυνθούν στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, στους κοινωνικούς φορείς και στον ελληνικό λαό και να καταστήσουν σαφές, ότι "δεν πρόκειται να ενδώσουν στη σχεδιαζόμενη επιδρομή ενάντια στους εργαζόμενους που "εξαγγέλλεται ως δήθεν μεταρρύθμιση". Οι τρεις συνδικαλιστικοί φορείς αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους, για την αλλαγή αυτής της πολιτικής,να καλέσουν τη διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση σε δημιουργικό διάλογο με τους εργαζόμενους, προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ΕΡΤ "ανεξάρτητης, ποιοτικά αναβαθμισμένης και οικονομικά βιώσιμης".Να καλέσουν επίσης, τη διοίκηση της ΕΡΤ να δεχτεί τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων για τους όρους της νέας Συλλογικής Σύμβασης και για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Στο σημείο αυτό οι τρεις φορείς καθιστούν σαφές ότι αν δε συμβούν αυτά, η διοίκηση της ΕΡΤ"καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνη γιαό,τι ήθελε συμβεί από εδώ και πέρα για την ομαλή λειτουργία της ΕΡΤ".

Οι τρεις φορείς εκφράζουν, επίσης, την αντίθεσή τους, στην απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ για τη θεματική αναδιάρθρωση της ΕΤ - 1 και ΕΤ - 2, καθώς και για το νέο οργανόγραμμα, πιστεύοντας ότι "συμβάλλουν στην παραπέρα περιθωριοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόραση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ