Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΙΣΙ
Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Τρεις μέρες πριν από την κρίσιμη πρώτη εκλογική αναμέτρηση για το νέο Κοινοβούλιο στη Γαλλία, οι μονομάχοι έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και την ψήφο του γαλλικού λαού.

Η αντιπαράθεση των δύο κυριοτέρων αντιπάλων, του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού RPR - UDF και της εκλογικής πλατφόρμας του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού Κόμματος, έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Γαλλία. Το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας, 12,8%, καθώς και τα νέα μέτρα λιτότητας, των οποίων η εφαρμογή παρουσιάζεται ως αναγκαία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ικανοποίηση των κριτηρίων της ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης έχουν κυριαρχήσει στις προεκλογικές μονομαχίες.

Αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη βδομάδα, έδιναν ένα ελάχιστο ποσοστό προβαδίσματος στο συνασπισμό RPR - UDF, εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της αναμέτρησης της Κυριακής δεν μπορούν να προβλεφτούν, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δηλώνει, ακόμα και τώρα, αναποφάσιστη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν βαθύτατες ανησυχίες για το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων και εκτιμούν ότι η αποχή, πιθανώς, να είναι αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ