Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή η αυθαιρεσία Εμφιετζόγλου

Το θέμα της προκλητικής στάσης του μεγαλοκατασκευαστή Πρ. Εμφιετζόγλου,που, ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας έχει απορρίψει το αίτημά του για ομαδικές απολύσεις στα "Ελληνικά Σωληνουργεία" και παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δε φαίνεται να εγκαταλείπει τα σχέδιά του για μείωση του προσωπικού, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση των βουλευτών Ορέστη Κολοζώφ και Μήτσου Κωστόπουλου,προς τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι "οι εργαζόμενοι στα "Ελληνικά Σωληνουργεία" (πρώην Τσαούσογλου), βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες σε κινητοποιήσεις, γιατί ο εργοδότης έχει κάνει αίτηση ομαδικών απολύσεων για 45 εργαζόμενους, ενώ ήδη έχει κάνει τρεις απολύσεις. Εν τω μεταξύ από τότε που εξαγόρασε το εργοστάσιο από την Εθνική Τράπεζα, το υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα οι 140 περίπου εργαζόμενοι να αισθάνονται την ανασφάλεια για τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη διασφάλιση της εργασίας τους, την οποία προκειμένου να αποκτήσουν έκαναν 3 χρόνια αγώνες στις αρχές της δεκαετίας του '90".

Τέλος οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς: Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του εργοδότη και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Επίσης, αν θα παρέμβουν προκειμένου να γίνει γνωστή στους εργαζόμενους η σύμβαση πώλησης της επιχείρησης και να στηριχτεί η εγχώρια παραγωγή και συμμετοχή τους στα μεγάλα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ