Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είναι "χαριστική βολή"

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι φορείς αποκαλύπτουν την παγίδα του "διαλόγου"

"Χαριστική βολή,στο ισχνό άλλωστε ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, που οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κατέκτησαν με αγώνες και θυσίες", χαρακτηρίζει τα μέτρα που προτείνονται από τον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας,η οποία καταγγέλλει "τα μέτρα αυτά και άλλα για την κοινωνική ασφάλιση καθώς και τα μέτρα για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, που όπως είναι γνωστό προτείνει και το ΔΝΤ και απεργάζεται η κυβέρνηση μέσω του κοινωνικού διαλόγου - απάτη".

Η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμα τις "σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία με τη συνειδητή συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο συμπράττει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος". Τέλος καλεί σε ενωμένο αγώνα εργατών - συνταξιούχων, επειδή "για την κυβέρνηση είναι προσταγή οι προτάσεις των διεθνών ιμπεριαλιστικών οικονομικών οργανισμών".

- Την αντίθεσή του στον "κοινωνικό διάλογο", που σκοπεύει στην "αφαίρεση συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών", εκφράζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων.

- Ως τη "μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων χρόνων", χαρακτηρίζει το Σωματείο Σκυροδέματος Λάρισας τον "κοινωνικό διάλογο" και τονίζει ότι τα "μέτρα που η κυβέρνηση έρχεται υποτίθεται να συζητήσει, ήδη με την πολιτική που εφαρμόζει, εφαρμόζονται στη ζωή από τους βιομηχάνους, που καθημερινά κατακρεουργούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων".

- Τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ "που σέρνονται από τη μύτη στον "κοινωνικό διάλογο" και δίνουν το άλλοθι στους βιομηχάνους στο έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος των εργαζομένων", καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Τοπική Επιτροπή Λάρισας της ΕΣΑΚ,η οποία καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να μην επιτρέψουν την κατάργηση του 8ωρου, να παλέψουν για 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ