Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η "μεγάλη κυρία" και η πρωτάρα

Γιουβέντους και Ντόρτμουντ συγκρούονται σήμερα στο Μόναχο

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, Γιουβέντους και Ντόρτμουντ ευελπιστούν να δρέψουν δάφνες. Απόψε στις 9.30μμ (ΜΕGΑ) διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, σε συλλογικό επίπεδο, στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Σ' έναν τελικό που από τη μια πλευρά έχει αξία γοήτρου και από την άλλη είναι μονόδρομος για συμμετοχή την επόμενη περίοδο στη χρυσοφόρα διοργάνωση.

Η "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου θεωρείται η πληρέστερη ομάδα αυτή τη στιγμή στον κόσμο και φυσικά το φαβορί. Φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της και γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάδειξή της σε αιωνόβια. Ηδη έχει κατακτήσει τρία πολύ σημαντικά τρόπαια στην τρέχουσα περίοδο. Μετά το Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, εξασφάλισε τον τίτλο και στο Ιταλικό πρωτάθλημα, που ταυτόχρονα της επιτρέπει να συμμετάσχει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν διατηρήσει την κατοχή του τίτλου, τότε θα κάνει ένα "καρέ" τροπαίων, που δεν έχει πάρει μέσα σε μία περίοδο καμία άλλη ομάδα. Ο τεχνικός της "Γιούβε", Μαρτσέλο Λίπι αναμένεται να ξεκινήσει με τους Περούτσι, Πορίνι, Πεσότο, Μοντέρο, Φεράρα, Ντι Λίβιο, Ντεσάμπ, Γιούγκοβιτς, Ζιντάν, Βιέρι, Μπόκσιτς.

Οι Γερμανοί από την πλευρά τους αν χάσουν, χάνονται. Στην "Μπουτεσλίγκα" απώλεσαν τίτλο και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν λοιπόν δε σηκώσουν την "κούπα", θ' αγωνιστούν στο ΟΥΕΦΑ... "Είμαστε απογοητευμένοι" παραδέχτηκε ο προπονητής, Οτμαρ Χίτζφελντ και μαζί του συμφωνούν όλοι.

Πλεονέκτημά της ίσως αποδειχτεί το ότι διαθέτει πέντε παίχτες που έχουν αγωνιστεί στην ιταλική ομάδα. Πρόκειται για τους Μέλερ, Κόλερ, Ρόιτερ, Σέζαρ και Πάολο Σόουζα, αν και ο Λίπι σημειώνει: "τους ξέρουμε και 'μεις όπως αυτοί". Σ' αντίθεση με τη Γιουβέντους που μετράει δύο κατακτήσεις, η Μπορούσια δεν έχει στη συλλογή της το βαρύτιμο τρόπαιο. Αναμένεται να ξεκινήσει με τους Κλος, Κόλερ, Ζάμερ, Κρέε, Ρόιτερ, Λαμπέρτ, Μέλερ, Σόουζα, Χάινριχ, Ριντλ, Σαπουϊζά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ