Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αισιοδοξία στο ξεκίνημα

Μεταβατική χαρακτήρισε ο Π. Γιαννάκης τη φετινή χρονιά, στο χτεσινό ξεκίνημα ενόψει Ευρωμπάσκετ '97

Νέα εποχή και νέα ήθη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο Π. Γιαννάκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής αιφνιδίασε ευχάριστα ακόμα και τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του. Στη χτεσινή πρώτη συνάντηση των διεθνών στο ΟΑΚΑ, τίποτα δεν έμοιαζε με το χτες. Ακόμα και "εθνικό προσκλητήριο" απηύθυνε ο ομοσπονδιακός προπονητής στους 17 παίκτες που κάλεσε για προετοιμασία και στο οποίο μεταξύ των άλλων τονίζει: "Ανοίγουμε μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της Εθνικής ομάδας και σε περιμένω να γράψεις το δικό σου κεφάλαιο".

Η χτεσινή μέρα δεν περιλάμβανε προπόνηση όπως άλλοτε. Ο Π. Γιαννάκης παρουσίασε τους συνεργάτες του και στη συνέχεια... άφησε τον εαυτό του και τους παίκτες του στη διάθεση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Ο ενθουσιασμός διάχυτος. "Ολα είναι πλέον καλύτερα. Η διαφορά στην οργάνωση φαίνεται μέσα από τα αποδυτήρια. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και μέσα στο γήπεδο" τόνισε ο Φ. Χριστοδούλου που από χτες εκτελεί και χρέη αρχηγού στο εθνικό συγκρότημα. "Πνέει ένας νέος αέρας. Η οργάνωση είναι εντελώς διαφορετική και η Εθνική αντιμετωπίζει τους παίκτες της όπως πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι ο Π. Γιαννάκης θα φέρει κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ" συμπλήρωσε ο Γ. Σιγάλας.

Μεταβατική χαρακτήρισε τη φετινή περίοδο ο Π. Γιαννάκης, γνωρίζοντας ότι προέχει η προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ των Αθηνών. "Η Εθνική απαρτίζεται από νέα παιδιά, στην πλειοψηφία τους γέννημα θρέμμα του του Ευρωμπάσκετ '87. Μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές. Πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα και να δουλέψουμε σκληρά και στο όριο. Με τη δουλιά θα έρθουν κι οι επιτυχίες" τόνισε ο Π. Γιαννάκης, που μαζί με τον βοηθό του Νίκο Σταυρόπουλο, στις 4 Ιουνίου στο Τελ Αβίβ θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση από τη θέση του προπονητή. "Προσωπικά δεν έχω κανένα τρακ. Αγαπώ αυτό που κάνω, σέβομαι τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ και θα κάνω τα αδύνατα - δυνατά για να έχουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας", παραδέχτηκε.

Μεγάλος απών ο Π. Φασούλας, αλλά ο Κ. Παταβούκας αισιοδοξεί ότι το κενό του μπορεί να καλυφθεί. "Ο Ρεντζιάς καλείται να γίνει ο στυλοβάτης κάτω από τα καλάθια. Εχει δείξει ότι είναι καλύτερος από τους παίκτες της ηλικίας του και δε στερείται ταλέντου" υπογράμμισε.

Οσο για τους συγκεκριμένους στόχος στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας; "Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί" τόνισε ο νεαρός Δ. Παπανικολάου, ενώ ο παλαιός Φ. Χριστοδούλου ήταν πιο συγκεκριμένος. "Πάμε στην Ισπανία για μετάλλιο".

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ