Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ραβούσης: "Επρεπε να 'χα φύγει"

Η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Πέτρου Ραβούση

"Η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω απ' όλα. Δεν ξέρω αν ήμουνα μικρός ή μεγάλος παίχτης και προπονητής. Ομως το ήθος μου δε θα επέτρεπε να πάρω άλλη απόφαση. Ο καθένας κάνει την επιλογή του και αναλαμβάνει το κόστος της απόφασής του". Στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του ο Π. Ραβούσης στηρίχτηκε στο γνωστό στίχο "κύριος ήρθα και κύριος φεύγω".

"Ισως έπρεπε να είχα φύγει στις 22 Μαρτίου (σ.σ. μετά την ανακοίνωση Τροχανά) αλλά, σας είπα, για συναισθηματικούς λόγους έβαλα σε δεύτερη μοίρα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Πιστεύω πως έπραξα το σωστό. Ο χρόνος και η ιστορία είναι κριτής για όλους μας" ανέφερε.

Αφησε ανοιχτό το θέμα της παραμονής του υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς "εξαρτάται τι θα ζητήσουν", απέκλεισε όμως τέτοια πιθανότητα με το υφιστάμενο. Γιατί; Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε πως τηλεφωνικά ο Μ. Τροχανάς τον χαρακτήρισε καταστροφέα της ΑΕΚ και θύμισε την τακτική του "σκοτσέζικου ντους" που ακολουθούσε ο μεγαλομέτοχος απέναντί του. Παραδέχτηκε επίσης πως στην τελευταία τους συνάντηση "μου πρότεινε να μείνω. Δεν ξέρω αν το ήθελε πραγματικά. Οι προϋποθέσεις με υποβίβαζαν".

Αμεσες παρεμβάσεις δεν έκανε στο έργο του ο πολυπράγμων Τροχανάς, αλλά "έμμεσες με ανακοινώσεις για παίχτες κλπ". Ο Π. Ραβούσης αποκάλυψε πως τα προβλήματα άρχισαν νωρίς και στη φυσιολογική απορία γιατί δεν υπολόγισε την περσινή εμπειρία απ' το... φαινόμενο Τροχανά, απάντησε: "Τουλάχιστον δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Οσο γι' αυτά που δημιουργεί η συμπεριφορά του πίστευα πως μπορούν να ξεπεραστούν".

Ο 43χρονος τεχνικός χαρακτήρισε τη χρονιά επιτυχημένη παρά τις αντιξοότητες. "Συναγωνιζόμασταν αντιπάλους που σε αντίθεση με μας δεν είχαν προβλήματα, όπως η αβεβαιότητα. Πολλές φορές έγινα δέκτης παραπόνων. Προσπάθησα να δώσω λύσεις και να σταματήσω άσχημες καταστάσεις για την ομάδα (σ.σ. προσφυγές)". Εκτιμάει ότι "είναι μονόδρομος" οι μετεγγραφές μεγάλων παιχτών και στις τρεις γραμμές, ιδίως όμως στα χαφ. Αυτό "θ' αλλάξει την ψυχολογία και θα δώσει κίνητρο στους παραμένοντες". Αλλά "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα". Παραδέχτηκε πως υπήρξαν κάποια προβλήματα με παίχτες τα οποία όμως ξεπεράστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ