Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές

Την πολύχρονη προσφορά του Γρηγόρη Μπιθικώτση θα τιμήσει το υπουργείο Πολιτισμού σε ειδική εκδήλωση, που διοργανώνει σήμερα, στις 9 μμ, στο "Παλλάς" (Βουκουρεστίου 1). Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γρ. Μπιθικώτση και τους συνεργάτες του.

  • Παραδοσιακά συγκροτήματα από την Κάσο, την Κάρπαθο και την Κάλυμνο θα συναντηθούν στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1 - 3) το Σάββατο (8.30 μμ), στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εταιρεία Κασιακών Μελετών, ανήμερα της επετείου του ολοκαυτώματος της Κάσου. Η εκδήλωση γίνεται ενόψει της "Δ Μουσικής Συνάντησης Λύρας και οργάνων με δοξάρι",που θα γίνει στην Κάσο από τις 21 - 25 Αυγούστου.
  • "Φωνές της γης μας", είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης Ηπειρωτικής και Βαλκανικής Μουσικής Παράδοσης μεθαύριο, στις 8.30 μμ, στην αίθουσα "Βασιλείου Πυρσινέλλα" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
  • Η διάδοση και διάσωση της παραδοσιακής μας μουσικής είναι το θέμα της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Σύλλογος Μανταμαδιωτών Λέσβου "Ο Ταξιάρχης" την Κυριακή (11 πμ) στην αίθουσά του (Γ Σεπτεμβρίου 39). Κύριος ομιλητής θα είναι ο μουσικολόγος Νίκος Διονυσόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ