Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πολιτικές διεργασίες με αφορμή τα νομισματικά

ΒΟΝΝΗ.-

Η γερμανική Βουλή απέρριψε χτες το απόγευμα την πρόταση της γερμανικής αντιπολίτευσης για την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, Τέο Βάιγκελ, έπειτα από την αποτυχία του σχεδίου του για την ανατίμηση των αποθεμάτων χρυσού της Μπούντεσμπανκ.

Ο Τέο Βάιγκελ υπαναχώρησε, αφού η Κεντρική Τράπεζα επέκρινε προχτές το σχέδιο της κυβέρνησης ως απειλή για τη νομισματική ενοποίηση, ενώ βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού απείλησαν ότι θα αρνηθούν να υποστηρίξουν οποιονδήποτε περιορισμό της ανεξαρτησίας της "Μπούντεσμπανκ".

Στο μεταξύ, ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, απέρριψε τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Πρασίνων) για την απομάκρυνση του Βάιγκελ και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί, όπως είναι προγραμματισμένο, στις 27 Σεπτέμβρη του 1998.

"Θα περιμένουμε μέχρι το βράδυ εκείνης της ημέρας για να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι ψηφοφόροι", είπε κατά τη διάρκεια της τεταμένης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου με θέμα την αποτυχημένη απόπειρα της γερμανικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανατίμηση των αποθεμάτων χρυσού της "Μπούντεσμπανκ", ώστε να εκπληρώσει τα κριτήρια της νομισματικής ενοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ