Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Βδομάδα αγωνίας

Την άλλη Παρασκευή παραδίδεται η έκθεση των ελεγκτών, ενώ ο Τροχανάς τηρεί "σιγήν ιχθύος"

Τοπίο από ταινία θρίλερ σε γειτονιά του Λονδίνου, θυμίζουν οι υποθέσεις που αφορούν την ΑΕΚ. "Ομίχλη", ανησυχία και υποβόσκουσα ένταση. Κανείς δεν είναι σε θέση, πλην ίσως του Μ. Τροχανά, να πει κάτι σίγουρο για το τι "μέλλει γενέσθαι" στην κυπελλούχο Ελλάδας. Αυτός όμως (λες και εκδικείται με τέτοιο τρόπο) συντηρεί την αγωνία και το σκοτάδι. Αποσπασματικά δίνει κάποιες πληροφορίες, τις οποίες αρκετοί αμφισβητούν, μπερδεύοντας ουσιαστικά την κατάσταση.

Παγωμάρα είναι η λέξη που στελέχη της ΠΑΕ χρησιμοποιούν για να περιγράψουν όσα συμβαίνουν. Ο μεγαλομέτοχος μετά την επιστροφή του από την Ολλανδία τηρεί "σιγήν ιχθύος", ακόμα και προς τους στενούς του συνεργάτες, γεγονός που προκαλεί εντονότατους προβληματισμούς για τις εξελίξεις. Οπως και χτες έγραψε ο "Ρ", στο σημείο που είναι οι διαπραγματεύσεις μόνο με υπαιτιότητα του Μ. Τροχανά μπορεί να χαλάσει η συμφωνία.

Η μυστικότητά του λοιπόν, σε συνδυασμό με το χαρακτήρα και τη συχνότατη τελευταία αναφορά του στην πιθανότητα "ναυαγίου" στην αγοραπωλησία, δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες... φως στο βάθος του τούνελ, θ' αρχίσει να φαίνεται από το τέλος της επόμενης βδομάδας. Την άλλη Παρασκευή οι υποψήφιοι αγοραστές θα πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα των ελεγκτών και ταυτόχρονα την εισηγητική τους έκθεση. Εκεί θα υπάρχουν οι εκτιμήσεις τους για πολλά θέματα, όπως λ.χ. η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Είναι προφανές πως απ' αυτή την έκθεση θα εξαρτηθούν πολλά.

Σημαντικότατη συνέπεια των παραπάνω είναι και η μείωση των χρονικών ορίων για τη διευθέτηση καθοριστικών υποθέσεων, όπως οι μετεγγραφές. "Κιτρινόμαυρο" στέλεχος αναρωτιόταν χαρακτηριστικά "πώς να προχωρήσουμε σε κινήσεις όταν κινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Υπογράφουμε προσύμφωνα χωρίς να ξέρουμε τι θα συμβεί. Και αν αύριο δεν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, τι θα πούμε, ευχαριστούμε αλλά δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τα συμφωνηθέντα;".

Κώλυμα με άγνωστες συνέπειες παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις με τον Ανχελ Ιορντανέσκου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές όμως άνθρωποι που ξέρουν εκφράζουν πλέον ανησυχία για την έλευσή του στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ