Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ '97
Χάνουν το Παγκόσμιο

Τζόνσον και Ο' Μπράιεν είναι τραυματίες και δε θα πάρουν μέρος στα αμερικάνικα τράιλς

Χωρίς δύο από τα μεγαλύτερα ονόματά της ενδέχεται να παρουσιαστεί η αμερικανική ομάδα του στίβου στο "Αθήνα '97". Η συμμετοχή του Μάικλ Τζόνσον, χρυσού Ολυμπιονίκη στα 200 και 400μ. και του Νταν Ο' Μπράιεν, χρυσού Ολυμπιονίκη στο δέκαθλο, είναι αμφίβολη. Οι δύο πρωταθλητές είναι τραυματισμένοι και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποκλείεται να πάρουν μέρος στα τράιλς (αγώνες πρόκρισης) των ΗΠΑ για τη συγκρότηση της αμερικανικής ομάδας που θα έρθει στο Παγκόσμιο της Αθήνας. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ο' Μπράιεν σε δηλώσεις του ζήτησε συμπεριληφθούν κατ' εξαίρεση στην ομάδα.

Το παγκόσμιο της Αθήνας χάνει και η Ρωσίδα Πριβάλοβα που εγχειρίστηκε τον Απρίλη στη Μόσχα. Η Πριβάλοβα θα ξαναρχίσει προπονήσεις το Σεπτέμβρη.

Η Σεβανέθα Φάινς από τις Μπαχάμες πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 200 μ. στη διάρκεια του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NCAA), στο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα, καλύπτοντας την απόσταση σε 22 δευτερόλεπτα και 68 εκατοστά.

Η διαφημιστική καμπάνια

Με τρία σλόγκαν ξεκινάει την άλλη εβδομάδα η διαφημιστική καμπάνια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου "Αθήνα '97" που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η διαφήμιση θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουν οι αγώνες και σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αλλά και τις εφημερίδες. Το τρίπτυχο των σλόγκαν είναι: "Ολα τα αστέρια της Γης λάμπουν στην Αθήνα", "Ολοι θα είναι εδώ, όλοι θα είμαστε εκεί". Κεντρικός άξονας είναι η φιλοσοφία του: "Η Αθήνα φιλοξενεί τον κόσμο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη βοήθεια του ΟΤΕ σε 5.200.000 σπίτια θα μοιραστεί έντυπο που θα προπαγανδίζει τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ