Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Μετωπική σύγκρουση

Στα δικαστήρια για την ημερομηνία των εκλογών, πήγε η αντιπολίτευση

Οριστικά η Θέμιδα θ' αποφασίσει πότε τελικά θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ. Αντιπολίτευση και πλειοψηφία της παρούσας διοίκησης εμμένουν στις θέσεις τους (Ιούλιο οι μεν, Νοέμβριο οι δε) μ' αποτέλεσμα την άρση του αδιεξόδου να δώσουν τα δικαστήρια. Από σήμερα η "Ποδοσφαιρική Ενωτική Κίνηση" (ΠΕΚ) ξεκινάει τα ένδικα μέσα (ασφαλιστικά μέτρα). Τον ίδιο δρόμο θ' ακολουθήσει, αν φυσικά δεν επικρατήσουν οι απόψεις της, η παράταξη Τριβέλλα.

Αμφότερες οι πλευρές στηρίζονται μεν στο Καταστατικό, δίνουν όμως τη δική τους ερμηνεία για την προβλεπόμενη ημερομηνία. Χτες στο ΔΣ της ΕΠΟ τέθηκε το θέμα αλλά δεν υπήρξε σύγκλιση. Η αντιπολίτευση απέστειλε εξώδικο το οποίο υπέγραφαν 22 Ενώσεις (αντιστοιχούν στα 2/5) σε μια επίδειξη δύναμης. Από μόνο του, όπως υποστηρίζουν, αρκεί για να τους δικαιώσει ο δικαστής. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΠΟ όμως το αρνήθηκε. Κορόνες, αλληλοκατηγορίες και ένταση υπήρξαν, όχι όμως αποτέλεσμα. Το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αφού κατά τον Τριβέλλα αντίκειται στο νόμο. Ετσι η λύση θα δοθεί από τα δικαστήρια.

Η παραίτηση Μουρίκη

Εν τω μεταξύ ο Δημ. Μουρίκης παραιτήθηκε και επίσημα από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, διαμαρτυρόμενος για την "τύχη" του πορίσματος που εξέδωσε η επιτροπή, η οποία ασχολήθηκε με τις καταγγελίες για τη Δ' Εθνική. Οπως εκτιμά, η υπόθεση "κουκουλώθηκε", οι ένοχοι παρέμειναν ατιμώρητοι και τίποτα δεν έγινε ώστε ν' αλλάξουν οι δομές που ευνοούν ανάλογες καταστάσεις. Χαρακτηριστικά ο Δ. Μουρίκης ανέφερε σε συζήτηση απογοητευμένος "το μόνο λάθος μου είναι που δεν πρότεινα τον Ορφανίδη (παραδέχτηκε πως είχε εμπλακεί σε παράνομες πράξεις) για παράσημο"....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ