Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Την αντίδραση των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου να επιβάλει, στην ουσία, τη μείωση των αναρρωτικών αδειών, επιρρίπτοντας ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους για τη μη ανάπτυξη του Νοσοκομείου και τη δυσλειτουργία του!

Τα άδικα πυρά της διοίκησης του ΠΕΠΑΓΝΗ συγκεντρώνουν περισσότερο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στη νοσηλευτική υπηρεσία, η διευθύντρια της οποίας Κ. Καμπιτάκη έκανε τη σχετική εισήγηση. Η Ανεξάρτητη Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΕΠΑΓΝΗ σε ανακοίνωσή της θεωρεί προκλητική αυτή την απόφαση και καταγγέλλει ότι "συστήνεται για πρώτη φορά σώμα κομάντος ή "νοσοκομειακή αστυνομία" με δικαιώματα εισαγγελέα για κατ' οίκον έρευνα!".

Ο Δ. Βρύσαλης,μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΕΠΑΓΝΗ, μιλώντας στο "Ρ", περιέγραψε καταστάσεις που θυμίζουν κυριολεκτικά Μεσαίωνα. "Πριν μία εβδομάδα είχαμε στο Νοσοκομείο περίπτωση θανάτου εργαζομένου. Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού υπάρχουν νοσηλεύτριες που δουλεύουν ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, αντιμετωπίζοντας σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή", ανέφερε ο συνδικαλιστής. Ομως, πέρα από ζητήματα υγείας, με τις ευλογίες της διοίκησης καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα. Οπως κατήγγειλε ο Δ. Βρύσαλης "στους υπηρετούντες υπαλλήλους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τα χρωστούμενα ρεπό φτάνουν τις 1.500 μέρες, ενώ όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν το απόγευμα με προσωπικό ασφαλείας".

Βέβαια, για την κατάσταση που περιέγραψε ο Δ. Βρύσαλης δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις που αδιαφορούν για τα ζητήματα της υγείας και η διοίκηση του Νοσοκομείου, που αντί να πιέσει την κυβέρνηση, πιέζει τους εργαζόμενους και καταπατά τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ