Κυριακή 8 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"
Τέρμα τα γκάζια

Ξεκινά σήμερα το ελληνικό ράλι του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Αργησε σχεδόν κατά μια εβδομάδα (σε σχέση με τα περασμένα χρόνια), όμως δε μας ξέχασε! Ο λόγος για το 44ο Ράλι Ακρόπολις, που από σήμερα το πρωί και ως την Τρίτη θα είναι στο προσκήνιο, προσφέροντας στους πολυπληθείς και πιστούς θαυμαστές του μπόλικη σκόνη, συναρπαστικό συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα.

Στο φετινό αγώνα που προσμετρά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 102 πληρώματα από 15 χώρες. Μεταξύ αυτών οι κορυφαίες ομάδες και οδηγοί, ξένοι και Ελληνες. Η πρόκληση του Ακρόπολις είναι μεγάλη για όλους τους εμπλεκόμενους στους αγώνες αυτοκινήτου. Αν και δε χωράνε προγνωστικά σε αυτόν τον... απρόοπτο αγώνα, εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εικόνα του τι θα γίνει.

Αναμφίβολα η μάχη δυο γιαπωνέζικων εταιριών (Σουμπαρού και Μιτσουμπίσι) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα και στο τιμόνι τους έχουν μεγάλους οδηγούς. Η Ιμπρέζα έχει στις τάξεις της τον "ιπτάμενο Φινλανδό" Κόλιν Μαρέι και τον επίσης γρήγορο Σουηδό, ώριμο όσο ποτέ, Κένεθ Ερικσον. Τα πιο... βαριά, αλλά ιδιαίτερα αξιόπιστα Λάνσερ οδηγούνται από τον ταλαντούχο Τόμι Μάκινεν (γιος του μεγάλου Τίμο) και τον ανερχόμενο Ρίτσαρντ Μπερνς. "Σφήνα" στις δυο υπερ-ομάδες μπορούν να μπουν τα Φορντ, λόγω της κλάσης των οδηγών τους. Ο Ισπανός, δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Κάρλος Σάινθ ("ματαντόρ") και ο θρυλικότερος "ράλιμεν" Γιούχα Κάνκουνεν με τέσσερις, παρακαλώ, κατακτήσεις παγκόσμιου πρωταθλήματος!

Από τις ιδιωτικές συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές του Βέλγου Ντεμέβιους (Φορντ), αλλά και της ευρωπαϊκής Τογιότα Σέλικα με τον Γάλλο Λόιξ. Πιστοί του "Ακρόπολις" και οι Γκουστάβο Τρέλες (Μιτσουμπίσι) και Ρούντι Στολ, επίσης με Μιτσουμπίσι.

Από τις ελληνικές παρουσίες αναμφίβολα ο Λεωνίδας Κύρκος (Φορντ) και ο Αρης Βωβός (Σουμπαρού) είναι ικανοί για καλά πλασαρίσματα. Υπάρχουν ακόμη και οι έμπειροι Αποστόλου (Λάντσια), Παπαδημητρίου (Φορντ Εσκορτ), Μοσχούτης (Μάζντα 323), Στρατισίνο (Σέατ Ιμπιζα), Παναγιωτόπουλος (Τογιότα Στάρλετ), Λεωνίδας (Ρενό Μεγκάν).

Τελειώνοντας θα πρέπει να σταθούμε στον τρόπο παρακολούθησης του αγώνα. Οι φίλοι που θα πάνε στις ειδικές διαδρομές θα πρέπει να κάθονται σε σωστή θέση. Μερικές χρήσιμες συμβουλές: 1) Προτιμάτε να στέκεστε σε κάποιο ανάχωμα. 2) Να είστε πάντα έτοιμοι να κινηθείτε σε περίπτωση κινδύνου. Μην κάθεστε κοντά στο δρόμο. Μην έχετε γύρω σας εμπόδια. 3) Μη βιάζεστε να μετακινηθείτε αν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχει περάσει και το τελευταίο αυτοκίνητο του αγώνα. 4) Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες των οργανωτών και της αστυνομίας.

Καλή διασκέδαση στα βουνά της Ρούμελης.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ