Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΝΓΚΟ
Αμείωτη ένταση των συγκρούσεων

ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ.-

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Κονγκό ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα του Προέδρου Πασκάλ Λισούμπα και στην πολιτοφυλακή του πρώην Προέδρου Ντένις Σάσου Νγκουέσο.

Σύμφωνα με πηγές του γαλλικού στρατού, στο επίκεντρο των μαχών βρίσκεται στο κέντρο της Μπραζαβίλ, Σεντρβίλ, καθώς και η περιοχή Κατινιόλ, όπου βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο. Σφοδρές συγκρούσεις με χρήση βαρέων όπλων σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην περίμετρο του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των ξένων υπηκόων, την οποία έχουν θέσει σε εφαρμογή τα γαλλικά στρατεύματα. Εκπρόσωποι του γαλλικού στρατού υποστήριζαν ότι 1.350 άτομα είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο κατά τη Δευτέρα και την Τρίτη και τόνισαν ότι πολλοί από αυτούς θα μεταφερθούν άμεσα στην Γκαμπόν. Δεκάδες Γάλλοι αλεξιπτωτιστές ενίσχυσαν τις γραμμές του γαλλικού στρατού και έγινε γνωστό ότι μέχρι χτες το βράδυ οι Γάλλοι στρατιώτες θα έφταναν τους 850.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ ανακοίνωσε ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεσμεύτηκαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς, όμως, να δώσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ