Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και οι δυνατότητες βελτίωσης των παρεχομένων προϊόντων, καθώς και η δράση της Ομοσπονδίας και των σωματείων για το άμεσο μέλλον και ο επαναπροσδιορισμός στόχων, απασχόλησαν το 8ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 μέχρι τις 8 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε η επιβίωση του κλάδου σε σχέση με το κόστος του προϊόντος σε μία αγορά έντονου ανταγωνισμού, με κύριους ανταγωνιστές τα σούπερ μάρκετ, που πωλούν ίδια ή μεγάλο μέρος των προϊόντων του ζαχαροπλαστείου. Τονίστηκε ότι το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας στον ανταγωνισμό, αλλά ότι η εξυπηρέτηση, η προσωπική παρουσία του επαγγελματία και το προϊόν του ζαχαροπλαστείου της περιοχής του καταναλωτή παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο και υπογραμμίστηκε η ανάγκη διασφάλισης ίσων όρων στην αγορά για να αντέξει το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά την παρασκευή του προϊόντος και οι συχνοί και σωστοί έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η επιβάρυνση που επιβάλλεται στα καταστήματα που πωλούν προϊόντα σε πακέτο από το δημοτικό φόρο του 2%, ενώ από την άλλη τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν αφορολόγητα τα ίδια προϊόντα, καθώς και η έλλειψη χρηματοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ