Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τζόγος με τις μετοχές του ΟΤΕ

Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή η δημόσια εγγραφή για την απόκτηση μετοχών του ΟΤΕ από τη δεύτερη φάση ξεπουλήματος του Οργανισμού, ενώ μεγαλώνουν τα ερωτηματικά γύρω από τα παιχνίδια που έχουν δρομολογήσει οι αρμόδιοι σχετικά με τις τιμές των μετοχών. Χτες, ανακοινώθηκαν από την Εθνική Τράπεζα τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί η τιμή εισαγωγής της μετοχής στο Χρηματιστήριο, με διακύμανση που φτάνει τις 700 δραχμές! Το "εύρος" - όπως το αποκαλούν οι αρμόδιοι - θα είναι από τις 6.200 δραχμές μέχρι τις 6.900, ενώ για τη δημόσια εγγραφή θα είναι κατά 200 δραχμές χαμηλότερη.

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη απόκλιση μεταξύ χαμηλότερων και υψηλότερων τιμών, γεγονός που, όπως λένε αρμόδιοι, διευκολύνει τα παιχνίδια κερδοσκοπίας στο Χρηματιστήριο, αφού ουσιαστικά συμπιέζει τις τιμές των εισηγμένων τιμών στο Χρηματιστήριο, που χτες έκλεισε στις 7.150 δραχμές!

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί, η οριστική τιμή θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται - όπως έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι - να είναι κατά τι χαμηλότερη από την τιμή που θα "κλείσουν" οι εισηγμένες τιμές στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ