Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερασιτέχνες σε Ιθάκη και Ηπειρο

Με τη βράβευση του "Θεάτρου Τέχνης" και του "Αμφι - Θεάτρου" θα ανοίξει στις 21 Ιουνίου ο 20ός Θεατρικός Διαγωνισμός Ιθάκης.Την ίδια ημέρα θα βραβευτούν, επίσης, η μεταφράστρια Αννα Βαρβαρέσου - Τζόγια και ο εμψυχωτής του θεσμού του διαγωνισμού, Σπύρος Αρσένης.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι 29 Ιουνίου,δήλωσαν συμμετοχή 40 θεατρικές ομάδες (από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνική ομογένεια του εξωτερικού), από τις οποίες επιλέχθηκαν οχτώ. Συγκεκριμένα, φέτος διαγωνίζονται: 22/6 το Θεατρικό Εργαστήρι Ναυπάκτου με το έργο του Ιψεν "Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν". 23/6 η Θεατρική Ομάδα Ιθάκης "Ο Φόρκυς" με το έργο του Ξενόπουλου "Δεν είμαι εγώ". 24/6 η Κερκυραϊκή Σκηνή με το έργο του Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα". 25/6 η Πολιτιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης "Σχεδιάγραμμα" με το έργο του Πάμπλο Πικάσο "Τα τέσσερα κοριτσάκια". 26/6 το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων με το έργο του Ν. Λάσκαρη "Μαλλιά κουβάρια". 27/6 το Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλάστρας με το έργο του Γ. Ταϊπλιάδη "Κι όμως... κάπως έτσι". 28/6 το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλαμαριάς με το έργο του Γκολντόνι "Λοκαντιέρα". 29/6 το Θεατρικό Εργαστήρι Κέρκυρας "Φαίακες" με το έργο - διασκευή του Αρκά "Show business".

Μαθητικό θέατρο

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το "Καμπέρειο" Πνευματικό Ιδρυμα Ιωαννίνων οργανώνει φέτος την 4η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου,στο "Καμπέρειο" από τις 15-26 του μήνα. Συμμετέχουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Οι παραστάσεις θα δίνονται στις 8μμ, με ελεύθερη είσοδο: 15/6 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, Γ. Ξανθούλης "Ο μάγος με τα χρώματα". 17/6 4ο Δημοτικό Σχολείο Αρτας, Μ. Γουμενοπούλου "Κι έτσι σώθηκε το δάσος". 18/6 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, Δ. Ψαθά "Ο αχόρταγος". 20/6 Γυμνάσιο Δουραχανίου, Ε. Τριβιζάς "Το όνειρο του σκιάχτρου". 21/6 1ο Λύκειο Πρέβεζας, Γρ. Ξενόπουλου "Δεν είμαι εγώ" ή "Η Λογική". 23/6 Γυμνάσιο Ελεούσας, Σπ. Νικολαϊδη "Ε, ρε, κλάμα που θα πέσει". 24/6 Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας, Λ. Χατζοπούλου - Καραβία "Η γειτονιά μας". 25/6 Ε. Π. Λ Ηγουμενίτσας, Λόρκα "Τι σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα". 26/6 Παιδικός Σταθμός "Χελιδόνια", Ζ. Σαρρή "Το γαϊτανάκι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ