Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"
Γενική μετριότητα

Η Εθνική κέρδισε τη Γαλλία 82-70 χωρίς να ικανοποιήσει, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του τουρνουά

Η μετριότητα κυριάρχησε και χτες στο τουρνουά "Ακρόπολις". Ελλάδα και Ιταλία, που θα διεκδικήσουν σήμερα στο μεταξύ τους παιχνίδι την πρώτη θέση, προχώρησαν με νίκες, αλλά το θέαμα δεν ήταν αρκετό για να ζεστάνει τις καρδιές των λίγων θεατών που κατηφόρισαν στο Φάληρο. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε επικίνδυνη καμπή και στην Ισπανία όλα δείχνουν ότι θα βιώσουμε ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα. Οι τέσσερις ομάδες που σε λίγες μέρες θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη, δεν πείθουν ότι μπορούν να προσφέρουν ποιότητα και θέαμα. Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται απλώς ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από Γαλλία και Γερμανία. Τα ίδια μηνύματα έρχονται και από διάφορα άλλα τουρνουά προετοιμασίας.

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε εύκολα της Γαλλίας με 82-70, αλλά ο Π. Γιαννάκης δεν έμεινε ικανοποιημένος. "Σήμερα δουλέψαμε σε χαμηλούς τόνους" υπογράμμισε και ένα μέρος της ευθύνης, για τη χαλαρότητα που έδειξαν οι παίκτες του, την απέδωσε στην άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Από την οροφή... έβρεχε νερό κι οι άνθρωποι που ήταν επιφορτισμένοι να σκουπίζουν το δάπεδο προκειμένου να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των παικτών, ανέκοψαν δύο φορές το γαλλικό αιφνιδιασμό. Και μη χειρότερα. Δεκαπέντε χρόνια από τα εγκαίνιά του, το Φαληρικό στάδιο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και οι ευθύνες της διοίκησής του είναι σημαντικές.

Οι Ελληνες παίκτες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ παίρνοντας 23 περισσότερα από τους Γάλλους, μοίρασαν 16 ασίστ, υπέπεσαν σε 18 λάθη κι ευστόχησαν σε 21 από τις 37 βολές που επιχείρησαν. Στο ημίχρονο προηγήθηκαν 46-31, αλλά στην επανάληψη επέτρεψαν στη γαλλική ομάδα να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια. Το χαλάρωμα σε ένα βαθμό ήταν αποτέλεσμα και των πολλών αναγκαίων αλλαγών του Π. Γιαννάκη, που χτες άφησε εκτός δωδεκάδας τους Καλαϊτζή, Μάγλο και Παταβούκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπακατσιάς 3, Μπουντούρης, Λιαδέλης 7, Παπανικολάου 8, Σιγάλας 6, Κορωνιός 17, Αλβέρτης 8, Οικονόμου 10, Μυριούνης 10, Γιαννούλης 7, Ρεντζιάς 6, Φ. Χριστοδούλου.

ΓΑΛΛΙΑ: Πλιβί 4, Μουαζό 2, Ντιμπό 3, Φουαρέ 12, Μπονατό, Φοτού 4, Ρισασέ 7, Γκαντού 3, Ζιλιάν 19, Ανταμς 12, Σκιαρά 2, Ριπέρ 2.

  • Στο δεύτερο αγώνα της χτεσινής μέρας η Ιταλία επικράτησε της Γερμανίας με 69-56 (32-31). Οι Ιταλοί, όπως και εναντίον της Γαλλίας, ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη κι είχαν κορυφαίους σκόρερ τους Μάιερς με 17 πόντους, Φούτσκα 13 και Γκαλάντα 12. Για τους Γερμανούς τους περισσότερους πόντους σημείωσαν οι Βούχερερ 19 και Νέες 17.
  • Το 11ο διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις" ολοκληρώνεται σήμερα με τις συναντήσεις Γαλλίας - Γερμανίας στις 15.45 και Ελλάδας - Ιταλίας στις 17.45. Στο ενδιάμεσο των δύο αγώνων, η ελληνική ομοσπονδία θα τιμήσει τους αθλητές και τους προπονητές που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ