Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Αντιαγροτικά μέτρα με αυταρχισμό

Αγροτικοί σύλλογοι του Εβρου καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατά των αγροτών και κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα. Αναβλήθηκαν δύο δίκες αγροτών σε Κατερίνη και Τρίκαλα

Η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες που συνεχίζονται από μαζικούς φορείς όλης της χώρας, επιμένει στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, εντείνοντας τις διώξεις αγροτών με νέες δίκες δεκάδων αγροτών που στήνονται σ' όλη τη χώρα για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με κοινή ανακοίνωση - καταγγελία οι αγροτικοί σύλλογοι Δήμου Σαππών και Πρωτάτου και ο αγροτικός συνεταιρισμός Κρωβύλης Εβρου καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, τη βιομηχανία δικών σε βάρος αγροτών που πήραν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του χειμώνα, με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, όπως αναφέρεται. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμα πως: "Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής, που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, χρόνια καταδικασμένα στη συνείδηση του λαού για τα φασιστικά μέτρα σε βάρος του λαϊκού κινήματος, αποτελεί το αίτημα για κατάργηση της ασυλίας του βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα,με σκοπό να δικαστεί. Αυτή η πέρα για πέρα αντιδημοκρατική κι αυταρχική τακτική της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική κι αυταρχισμός και αντιδημοκρατικά μέτρα πάνε πακέτο. Το αγροτικό κίνημα, όμως, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Αντίθετα αποτελέσματα θα φέρει αυτή η τακτική. Θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο, θα μαζικοποιήσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες της αγροτιάς και του νομού μας για την προστασία του μικρομεσαίου αγροτικού νοικοκυριού, της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της χώρας.

Κόντρα, ωστόσο, στο δικαίωμα των αγροτών και γενικότερα των εργαζομένων να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους, και ειδικότερα των μικρομεσαίων αγροτών, που παλεύουν για την επιβίωσή τους ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα, η κυβέρνηση προκαλεί, στέλνοντας μαζικά στα δικαστήρια τους αγρότες για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Ετσι, χτες, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης 36 αγρότες, ενώ μεθοδεύονται σειρά ακόμα δικών, στις οποίες παραπέμπονται να δικαστούν περισσότεροι από 500 συνολικά αγρότες του νομού, οι οποίοι πήραν μέρος, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996, αποκλείοντας με τρακτέρ τους δρόμους. Η δίκη των αγροτών της Κατερίνης τελικά αναβλήθηκε. Αναβολή για τις 30 Σεπτέμβρη πήρε, προχτές, και η δίκη 15 αγροτών που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων με την τυποποιημένη κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών" στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που έγιναν το Μάρτη του 1996. Κατά το κατηγορητήριο οι 15 αγρότες, που προέρχονται από διάφορες κοινότητες του Νομού Τρικάλων, θεωρούνται υπαίτιοι, που οι αγρότες στις 7 και 8 του Μάρτη 1996 απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το δρόμο Τρικάλων - Καλαμπάκας στο Δέλτα Καλαμπάκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ