Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν άντεξαν το βάρος των εξετάσεων

Μια 17χρονη από τη Νίκαια έδωσε τέλος στη ζωή της και μια 19χρονη νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη

Με δύο απονενοημένες πράξεις στιγματίστηκε χτες και η φετινή εξεταστική περίοδος, για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας, που θέλει τα τελευταία χρόνια κάποια ευαίσθητα παιδιά να μην αντέχουν το άγχος των εξετάσεων. Χτες μια 17χρονη από τη Νίκαια έδωσε τέλος στη ζωή της, ενώ μια 19χρονη από την Πάτρα νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η 17χρονη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Νίκαιας, όταν πληροφορήθηκε ότι είχε μείνει μεταξεταστέα σε δύο μαθήματα, απορρίπτοντας την ιδέα της επανεξέτασης, προτίμησε το θάνατο. Οπως έγινε γνωστό από το συγγενικό της περιβάλλον, η κοπέλα πληροφορήθηκε από προχτές το βράδυ τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στο μάθημα της ιστορίας οι επιτηρητές είχαν διαπιστώσει ότι χρησιμοποιούσε σκονάκι και η ίδια καταλάβαινε ότι ήταν δύσκολη η θέση της. Τα δυσάρεστα νέα τα πληροφορήθηκε από το φίλο της, ο οποίος επειδή ήξερε ότι ήταν ευαίσθητος χαρακτήρας, δεν της αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Εκείνη δεν είπε τίποτε στους γονείς της και χτες το πρωί, γύρω στις εφτάμισι, έφυγε από το σπίτι της δίνοντας σε όλους την εντύπωση ότι θα πήγαινε στο σχολείο. Στο σακίδιό της είχε βάλει μερικά σχολικά βιβλία, φωτογραφίες με συμμαθητές της και δύο μαχαίρια...

Στο σχολείο όμως δεν έφτασε ποτέ. Οι συμμαθητές της άρχισαν να ανησυχούν, την αναζήτησαν στο σπίτι της, χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα της πήγε στο σχολείο και όταν πληροφορήθηκε τους βαθμούς της κόρης της, την έζωσαν τα φίδια. Η 17χρονη κόρη της είχε πάρει την απόφασή της. Κατευθύνθηκε στην Κηφισιά, άγνωστο πώς, και γύρω στις 12 το μεσημέρι χτύπησε τα κουδούνια της πολυκατοικίας στην οδό Ζηρίνη 23. Μόλις της άνοιξαν ανέβηκε στον 4ο όροφο, άρχισε να κόβει τις φλέβες της και να ζητά βοήθεια από τους ενοίκους του ορόφου. Οταν της άνοιξε την είσοδο του διαμερίσματός του ο Ιωάννης Πριμικύρης, εκείνη μπήκε στο μπάνιο δήθεν για να περιποιηθεί το τραύμα της, αλλά μετά από λίγο την έβρισκαν αιμόφυρτη στην αυλή της πολυκατοικίας. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα η 19χρονη Αναστασία Αγγελοπούλου,που επρόκειτο να πάρει μέρος στις Γενικές Εξετάσεις είχε μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς της, επειδή εκεί θα έβρισκε περισσότερη ησυχία για το διάβασμα. Ξαφνικά όμως χτες τα ξημερώματα έπεσε στον ακάλυπτο χώρο από τον 6ο όροφο και τραυματίστηκε βαρύτατα. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίο, όπου οι γιατροί προσπαθούν να της σώσουν τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ