Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ALIMENTA
Απολύσεις και επέκταση του ωρομισθίου

"Θέλουν να εξοντώσουν όλους τους 8ωρίτες. Το έχουν πει καθαρά ότι μόνο κάνα - δυο θα μείνουν σε κάθε κατάστημα",τονίζει η Λουίζα Παχή,εργαζόμενη στην εταιρία σούπερ μάρκετ ALIMENTA TOP,η οποία απολύθηκε την περασμένη Τρίτη, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο! Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χτες το απόγευμα συνδικαλιστές και εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν εξόρμηση διαμαρτυρίας έξω απ' το κατάστημα στα Κάτω Πατήσια, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα διευρυνθούν και σε άλλα καταστήματα της εταιρίας.

Το τελευταίο διάστημα ο εργοδότης προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και τους αντικαθιστά με ωρομίσθιους, που ήδη αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, την περασμένη Τρίτη απολύθηκε και πάλι η Λουίζα Παχή, γιατί "ενοχλούσε" η συνδικαλιστική της δράση, αλλά και το ότι ήταν πλήρους απασχόλησης.

Η πρώτη απόλυση έγινε πέρσι τον Αύγουστο χωρίς καν κάποια πρόφαση και μετά από παρέμβαση του Συλλόγου επανήλθε στη δουλιά. Από κείνη τη στιγμή, μπήκε στο "μάτι" και, όπως θα πει η ίδια, "φέτος τον Απρίλη, ξαφνικά με μετέθεσαν στο κατάστημα στους Αμπελόκηπους και την ακριβώς επόμενη μέρα στο κατάστημα στη Λιοσίων. Ηταν δυσμενής μετάθεση και επιδίωκαν να με κάνουν να φύγω μόνη μου. Οταν αυτό δεν έγινε, την Τρίτη, μόλις τέλειωσα τη δουλιά, μου κοινοποίησαν τη νέα απόλυση".

Οσο για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, η Λουίζα είναι αποκαλυπτική: "Τρομοκρατία, άσχημη συμπεριφορά, μας βρίζουν και μας προσβάλλουν μπροστά και στους πελάτες. Φοβερή εντατικοποίηση γιατί το προσωπικό είναι λίγο. Θέλουν ανθρώπους για όλες τις δουλιές".

  • O Σύλλογος, με άλλη ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της άλλης εταιρίας σούπερ μάρκετ ALIMENTA NOVA,που χρησιμοποιεί εργαζόμενους που προσλήφθηκαν ως εμποροϋπάλληλοι για να πραγματοποιούν χρηματαποστολές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εμποροϋπάλληλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ