Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρίμηνη "ουρά" για το επίδομα ανεργίας!

Δεκάδες άνεργοι, που έκαναν αίτηση για επιδότηση από το Ταμείο Ανεργίας στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου,καλούνται να παραλάβουν το επίδομα ανεργίας μέχρι και τρεις μήνες μετά την εγγραφή τους!

Χαρακτηριστικό δείγμα της ταλαιπωρίας των ανέργων είναι η περίπτωση της Ι. Σαλαμβά,η οποία κατέθεσε τα χαρτιά της στις 16 Ιούνη και καλείται να παραλάβει το επίδομα στις 12 Σεπτέμβρη!

Η Ν. Μιχαϊλίδη κατέθεσε στις 20 Απρίλη τα χαρτιά της εκτός από το βιβλιάριο ενσήμων που το έφερε αργότερα. Τελικά, θα πάρει το επίδομα ανεργίας στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ Γαλατσίου Κ. Νικολοπούλου,το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διεύρυνση των εδαφικών ορίων αρμοδιότητας του υποκαταστήματος και ότι η λύση θα δοθεί, αν αντιμετωπεί αυτό το θέμα. Οι άνεργοι, ισχυρίστηκε, δεν πρόκειται να πάρουν γρηγορότερα τα λεφτά τους, ακόμα κι αν έρθει επιπλέον προσωπικό!

Αντίθετη άποψη είχε ο Α. Κορμάς,αρμόδιο στέλεχος του ΟΑΕΔ, ο οποίος δήλωσε στο "Ρ" ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά εύκολο να αντιμετωπιστεί, επειδή με τη μηχανογράφηση μπορεί να εξυπηρετηθεί διπλάσιος, ακόμα και τριπλάσιος αριθμός ανέργων από το υποκατάστημα. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη εγκριθεί υπερωριακή απασχόληση για τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ Γαλατσίου και αναμένεται η εντολή για το πώς θα εκτελεστεί, ενώ εκτίμησε ότι οι άνεργοι θα πάρουν σύντομα, μέσα στον Ιούλη, το επίδομά τους!Να σημειωθεί ότι ανάλογες ανακατατάξεις έχουν γίνει και σε άλλα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ