Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο... υπάλληλος

Το μάθαμε καθυστερημένα, αλλά νομίζουμε ότι η δημοσίευσή του είναι σκόπιμη. Μιλάμε, για τον Π. Σκοτεινιώτη, νομάρχη Μαγνησίας, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο να προωθεί - με ιδιαίτερη μάλιστα επιμονή - τον καινούριο θεσμό - καρμανιόλα των εργατικών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, αλλά αναρμόδιο, για να δέχεται και να παίρνει θέση στα αιτήματα των εργαζόμενων του Βόλου και των φορέων τους. Θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο και ικανό, για να κρίνει και να κατακρίνει μια κινητοποίηση εργατικών σωματείων της περιοχής, ως "κομματική συγκέντρωση, με πολιτικές σκοπιμότητες", αλλά αναρμόδιο να παραλάβει και να πάρει θέση για την καταγγελία του "κοινωνικού διαλόγου" από τους εργαζόμενους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο νομάρχης Μαγνησίας θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο, για να προωθεί την κυβερνητική, αντεργατική πολιτική στην περιοχή, αλλά αναρμόδιο, ακόμη και για την παραλαβή των λαϊκών καταγγελιών. Για όλα τα δεύτερα, ο κ. νομάρχης παραπέμπει στον πρωθυπουργό.

Ισως, έτσι να έχει καταλάβει το ρόλο του. Απλά και μόνο, ως ενός πειθαρχικού και ανεύθυνου υπαλλήλου της κεντρικής εξουσίας. Καιρός να το καταλάβουν και όσοι τον εξέλεξαν σ' αυτή τη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ