Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
EUROPARTENARIAT 1997
Στο επίκεντρο ο εξαγωγικός προσανατολισμός

Εγκαινιάστηκε χτες η φετινή έκθεση Europartenariat που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα. Πρόκειται για έκθεση - συνέδριο που εκ περιτροπής γίνεται σε διάφορες χώρες της ΕΕ και φέτος γίνεται στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, τόσο η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,όσο και ο κυβερνητικός επίτροπος Χρ. Παπουτσής, αναφέρθηκαν για πολλοστή φορά στα προγράμματα στήριξης των "μικρομεσαίων επιχειρήσεων" για την... ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, τον "εκσυγχρονισμό τους", τη διείσδυση σε νέες αγορές" κλπ.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Αλ. Μπαλτάς, δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι για την κυβέρνηση η επίτευξη του "προγράμματος σύγκλισης" και των όρων του Μάαστριχτ είναι "αδήριτη ανάγκη". Σ' αυτά τα πλαίσια, είπε, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην εξαγωγική δραστηριότητα και στις επιχειρήσεις που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, ομολογώντας ότι η "προσαρμογή" έχει σημαντικό κόστος για επιχειρήσεις και κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ