Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ
Ξεκινούν τη διαδικασία "εσωτερικού ελέγχου" οι υποψήφιοι

Αβεβαιότητα και για την έκβαση του διαγωνισμού της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, που λήγει αύριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για το ξεπούλημα των Τραπεζών Κρήτης και Κεντρικής Ελλάδος, καθώς οι υποψήφιες τράπεζες για την πρώτη, η "Πειραιώς" και η "Ευρωεπενδυτική", διαγκωνίζονται ενόψει της τελικής φάσης του διαγωνισμού, ενώ η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τη δεύτερη λήγει αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής οίκος "Cooper's" ξεκίνησε από χτες και για λογαριασμό της "Πειραιώς" εσωτερικό έλεγχο στα διάφορα μεγέθη και τις λογιστικές καταστάσεις της "Κρήτης", ώστε να εξεταστεί κατ' αρχήν εάν συμφέρει η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς (ελάχιστο τίμημα 30 δισ. δρχ.) και, αν ναι, ποιο θα είναι το ύψος της.

Ανάλογη κίνηση ετοιμάζει εντός των προσεχών ημερών και η διοίκηση της "Ευρωεπενδυτικής", ενώ αρμόδια για την πώληση τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια προβλέψεων σχετικά με το σε ποια από τις δυο τράπεζες θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός. Συγκεκριμένα, και οι δυο υποψήφιοι μπορούν να αποσύρουν τις αρχικές τους προσφορές, αν κρίνουν ασύμφορη την αγορά της Τράπεζας Κρήτης μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών ελέγχων. Περίπτωση που οι ίδιες πηγές θεωρούν διόλου απίθανη και η υλοποίηση της οποίας θα σημάνει ουσιαστικά νέο "πισωγύρισμα" στις κυβερνητικές προθέσεις ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές προσφορές ήταν ύψους 30 και 35 δισ. δρχ. τοις μετρητοίς, προκειμένου για τις Τράπεζες Πειραιώς και "Ευρωεπενδυτική" αντίστοιχα. Στο μεταξύ, αύριο λήγει και η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος, για την οποία διατηρούν ενδιαφέρον, τουλάχιστον στα χαρτιά, έξι τραπεζικά ιδρύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ