Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναντήσεις τέχνης στο Αργος

"Αθλος, Αθλημα, Επαθλο, Αθλητής, Αθλητισμός" είναι ο θεματικός άξονας του φετινού Φεστιβάλ Αργους,που πραγματοποιείται (27 - 29/6) σε φυσικούς και οικοδομημένους χώρους της αργολικής πρωτεύουσας.

Παραμένοντας πιστό στους αρχικούς του στόχους, το Φεστιβάλ Αργους,διανύοντας την τέταρτη χρονιά λειτουργίας του, εστιάζει το ενδιαφέρον του σε συναντήσεις τέχνης, που αφορούν στην έρευνα και στον πειραματισμό. Καλλιτέχνες επεμβαίνουν με έργα τους στην πόλη, προωθώντας την ιδέα σύνδεσης της τέχνης με άλλες πλευρές της καθημερινότητας, τα σπορ και τον ελεύθερο χρόνο.

Χορός, Σωματική Τέχνη, Δράση, Περφόρμανς, Εγκατάσταση, Εικαστικό Περιβάλλον, Λογοτεχνία, Βίντεο, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Μουσική, Ζωγραφική,περιλαμβάνονται στο φετινό "Μαραθώνιο", με τη συνεργασία καλλιτεχνών και ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής.

Η πλατεία Δικαστηρίων,από όπου ξεκινά το Φεστιβάλ, την Παρασκευή,(7μ.μ.), θα φιλοξενήσει θέαμα και Θέατρο Δρόμου,σε σενάριο - σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά,ενώ στους Στρατώνες Καποδίστρια,(8.30μ.μ., την ίδια μέρα), θα εγκαινιαστεί η μεγάλη εικαστική έκθεση "Κατάλοιπα αγώνων",με έργα των: Μιχαήλ Αξελού, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Δημήτρη Καλαμάρα, Γιάννη Κεφαλληνού,που προέρχονται από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, και ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σύγχρονες δημιουργίες ειδικά για το φεστιβάλ των: Αλέκου Λεβίδη, Βλαδίμηρου Λεβίδη, Ηλία Μπουργιώτη, Κώστα Ορδόλη, Τάκη Ροϊδάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Μάνθου Σαντοριναίου, Βουβούλας Σκούρα, Γιώργου Πάτσα,το Περιβάλλον του οποίου "ντύνει" φωνητικά ο Νίκος Κούρκουλος,που διαβάζει την αφήγηση του Παιδαγωγού (για το θάνατο του Ορέστη) από την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή.Η έκθεση καταλήγει στο προαύλιο των Σρατώνων με τη χορευτική περφόρμανς "Αναμέτρηση" της Λίας Μελετοπούλου,με τους Εύα Μπουρνιά και Μάνο Βαρουλάκη.

Το Σάββατο,το Εθνικό Στάδιο Αργους (9μ.μ.) φιλοξενεί τις περφόρμανς "Ο άθλος της φωνής" των Βίκτωρα Αρδίτη, Γιώργου Κουμεντάκη,με την σοπράνο Μάτα Κατσούλη,"Μη Τέρρα" με τον Φίλιππο Λάζαρη,σε φωτογραφικό περιβάλλον Σοφίας Κουκουλιώτη,μουσική Γιάννη Πισιμίση και χορογραφία Μαίρης Τσούτη,"Ηρακλής" του Τάσου Λήμα από αυτοσχεδιαστικό υλικό πρόβας του ομώνυμου έργου του Χ. Μύλλερ και "Αθλητής" σε χορογραφίαΚωνσταντίνου Ρήγου,φωτογραφίες Δάφνης Ρόκου και σκηνική επιμέλεια - κοστούμια Νίκου Νατσούλη.Στις (11.30μ.μ.), στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου,συναντώνται ο ποιητικός, θεατρικός και επιστημονικός λόγος, καθώς οι Τίτος Πατρίκιος, Ρούλα Πατεράκη, Μιχάλης Κοπιδάκης και οι ψυχαναλυτέςΓεράσιμος Στεφανάκος και Ελισάβετ Κούκη διαβάζουν και σχολιάζουν κείμενα που οι ίδιοι επέλεξαν.

Το 4ο Φεστιβάλ Αργους ολοκληρώνεται την Κυριακή, (Πλ. Αγίου Πέτρου, 7 μ.μ.), με το αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι "Ο Ηρακλής κατατροπώνει Θηρία και Τέρατα",που θα παρουσιάσουν ερασιτεχνικές ομάδες παιδιών από το Δημοτικό Ωδείο Αργους, το Λύκειο Ελληνίδων, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΔΕΠΟΑΡ, τη Δημοτική Φιλαρμονική και το Σύλλογο "Ελληνική Παράδοση", με καθοδήγηση της Ηρώς Κανακάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ