Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πόντιοι Πιλάτοι" ... οι υπεύθυνοι

Τα αρμόδια υπουργεία δηλώνουν αναρμόδια για την παράνομη "Ακαδημία" της Σ. Κατσανέβα

Από τον "Αννα στον Καϊάφα" παραπέμπεται η υπόθεση της παράνομης λειτουργίας της αποκαλούμενης ως "Ακαδημίας Χορού και Μουσικής" της Σοφίας Κατσανέβα - Παπανδρέου.Το υπουργείο Δικαιοσύνης, "απαντώντας" δήθεν στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής γι' αυτό το θέμα, δηλώνει "αναρμόδιο" (!) και παραπέμπει στο υπουργείο Πολιτισμού και στο υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει ότι "δεν εμπίπτει στις δραστηριότητές του" (!), ενώ το υπουργείο Παιδείας, μετά από γενικόλογες αναφορές της ισχύουσας νομοθεσίας, σημειώνει ότι το θέμα "τέθηκε υπόψη της Επιτροπής του άρθρου 12 του ν. 1966/1991" (!).

Οι παραπάνω "απαντήσεις" δίνονται τη στιγμή που η εν λόγω "Ακαδημία" λειτουργούσε από πέρσι στο Δήμο Αγ. Αναργύρων, ενώ φέτος, επίσης χωρίς κρατικό έλεγχο και άδεια λειτουργίας,συνεχίζει να "μοιράζει" υποσχέσεις, στο Μαρούσι, με τη σύμπραξη του εκεί δημάρχου.

"Η συγκεκριμένη επιχείρηση",ανέφεραν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτηση "δεν έχει από κανένα υπουργείο άδεια λειτουργίας. Δεν έχει κατατεθεί πουθενά πρόγραμμα σπουδών. Δεν υπάρχουν άδειες εργασίας για αλλοδαπούς εκπαιδευτικούς. Δε στέκουν οι ισχυρισμοί της κ. Κατσανέβα ότι η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να δίνει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Παρ' όλα αυτά, η συγκεκριμένη σχολή συνεχίζει να παρέχει "υπηρεσίες" με το αζημίωτο, χωρίς κάποιο υπουργείο ή αρμόδιος να επέμβει για να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και τον εμπαιγμό σε βάρος νέων ανθρώπων".

Μετά τις "απαντήσεις" που δόθηκαν από τα παραπάνω υπουργεία, είναι σοβαρή και φανερή η ευθύνη της κυβέρνησης, που δεν παίρνει κανένα μέτρο ελέγχου της εν λόγω σχολής, εδώ και δύο χρόνια. Ποιος, τελικά, θα αναλάβει την ευθύνη να σταματήσει τη σκανδαλώδη λειτουργία της "σχολής" και να επιστραφούν στους δικαιούχους τα χρήματα που έχει εισπράξει; Δεν μπορούν όλοι μαζί οι αρμόδιοι να παριστάνουν τον "Πόντιο Πιλάτο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ