Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ
Παράσταση για ένα ρόλο

Στον τελικό η Βραζιλία μετά το θριαμβευτικό 7 - 0 επί του Περού

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα η Εθνική Βραζιλίας, που κάνοντας επίδειξη δύναμης επιβλήθηκε άνετα του Περού με 7 - 0! Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τώρα στον τελικό της διοργάνωσης την Βολιβία στη Λα Παζ και το υψόμετρο της (3.700) αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Βραζιλιάνους.

Στο παιχνίδι με το Περού οι παίκτες της "Σελεσάο" έκοψαν νωρίς νωρίς τα όνειρα των Περουβιανών για κάτι καλό. Ηγέτης στη μεγάλη νίκη των Καριόκας ήταν ο Λεονάρντο που σημείωσε 2 γκολ και παράλληλα δημιούργησε τις μισές ευκαιρίες της ομάδας του. Δυο γκολ πέτυχε και ο Ρομάριο, ενώ από ένα σημείωσαν οι Ντένιλσον Φλάβιο Κονσεϊσάο και Ντζαλμίνια.

Τη μεγάλη νίκη της Βραζιλίας όμως σκίασε ο τραυματισμός του Ρομάριο στο 70' οπότε αποχώρησε νιώθοντας δυνατές ενοχλήσεις στο γόνατο και οι πρώτες πληροφορίες τον θέλουν απόντα από το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Οσον αφορά τους Περουβιανούς ας σημειωθεί ότι παρατάχθηκαν ουσιαστικά με την Εθνική ελπίδων, αφού οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας προτίμησαν να ξεκουράσουν τους βασικούς ενόψει του δύσκολου προγράμματος για τα προκριματικά του Μουντιάλ του '98 που ακολουθεί. Πάντως, ακόμα και έτσι, επιτυχία θεωρείται το ότι κατάφεραν να φθάσουν στον ημιτελικό.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ταφαρέλ, Καφού, Αλνταϊρ, Γκονσάλβες, Ρομπέρτο Κάρλος, Ντούνγκα (66' Μάουρο Σίλβα), Φλάβιο Κονσεϊσάο, Ντένιλσον, Λεονάρντο (69' Ντζαλμίνια), Ρονάλντο (66' Εντμούντο), Ρομάριο.

ΠΕΡΟΥ: Μιγκέλ Μιράντα, Χοσέ Ρέινα (66' Βαλντίρ Σάενθ), Αλφόνσο Ντουλάντο, Μιγκέλ Ρεμπόζιο, Ερικ Τόρες, Μάρτιν Ινταλγκό, Τζέρμαν Μουνιόζ, Αλεξ Μαγκαλάνες, Ρομπέρτο Παλάσιος (66' Φρανκ Παλομίνο), Πολ Κομίνγκες, Εντι Καράνζας (66' Ορλάντο Πράντο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ