Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Θρίλερ με την υπογραφή Αλβέρτη

Με τρίποντο στην εκπνοή η Ελλάδα νίκησε τη Βοσνία 78 - 76, σ' ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημα έδειχνε ότι θα κερδηθεί με ευκολία

Το χαμόγελο από τα χείλη των Βοσνίων άρπαξε η Ελλάδα. Με τρίποντο του Αλβέρτη στην εκπνοή, η νίκη άλλαξε χρώματα κι η Εθνική ομάδα τερμάτισε αήττητη επικεφαλής του Α ομίλου. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά άμα έχεις τύχη... Οι Βόσνιοι αστόχησαν στην τελευταία επίθεση, για να έρθει η λύτρωση από το χέρι του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Το παιχνίδι εν πολλοίς θύμιζε τη συνάντηση της Ελλάδας με την Τσεχοσλοβακία στο Ευρωμπάσκετ της Ιταλίας το 1991. Ολα κυλούσαν όμορφα κι ωραία, μέχρι που η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους. Οι παίκτες πίστεψαν ότι έκαναν το καθήκον τους, ο Π. Γιαννάκης άρχισε να μοιράζει χρόνο στους "αναπληρωματικούς", μέχρι που οι Βόσνιοι έφεραν τα πάνω - κάτω. Οι Αλίχοτζιτς, Μπεγκιράγκιτς που ήρθαν από τον πάγκο άλλαξαν τις ισορροπίες και το 38 - 18 έγινε 42 - 34 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Οι Βόσνιοι με ψυχολογία νικητή έκαναν την αντεπίθεσή τους μετά το 25ο λεπτό και με σερί 13 - 0 προηγήθηκαν 52 - 63. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν δραματικό, με την ελληνική ομάδα να προσπαθεί να αποφύγει την ήττα περισσότερο για λόγους γοήτρου. Στο 38 πέρασε μπροστά 75 - 73 με τρίποντο του Παπανικολάου, αλλά ο Αλίχοτζιτς δεν είχε πει τον τελευταίο λόγο. Ανταπέδωσε το τρίποντο για να φτάσουμε στο τυχερό σουτ του Αλβέρτη και μάλιστα όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Κορωνιός καθυστέρησε στην εκδήλωση της επίθεσης, με αποτέλεσμα ο παίκτης του Παναθηναϊκού να υποχρεωθεί σε σουτ ανάγκης κάτω από την πίεση του Μπεγκιράγκιτς, αλλά και του χρονομέτρου που άρχισε να μετράει εκατοστά του δευτερολέπτου πριν το τελικό σφύριγμα.

Απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση πριν το εναρκτήριο τζάμπολ, η ελληνική ομάδα παρουσίασε τον κακό εαυτό της. Ο Αλίχοτζιτς παρέδωσε μαθήματα στον Ρεντζιά και ο Μάρκοβιτς προβλημάτισε τους περιφερειακούς. Διασώθηκε στην επανάληψη ο Παπανικολάου,

ΕΛΛΑΔΑ: Παταβούκας 5 (1), Μπουντούρης, Παπανικολάου 20 (2), Σιγάλας 8 (2), Κορωνιός 6, Αλβέρτης 6 (1), Οικονόμου 8 (1), Μυριούνης 4, Γιαννούλης 4, Ρεντζιάς 4, Χριστοδούλου 10 (3).

ΒΟΣΝΙΑ: Μάρκοβιτς 26 (6), Φίριτς 9 (1), Μπεγκιράγκιτς 9 (1), Λέριτς 2, Μπούκβα, Αβντιτς 1, Οβτσινα 4, Αλίχοτζιτς 23 (1), Μουγιεζίνοβιτς 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ