Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκτός λειτουργίας η Π - Π Σάμου!

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Εκτός λειτουργίας είναι από τις 14 Ιούλη το εργοστάσιο της "Πειραϊκής - Πατραϊκής Σάμου",ενώ ο ιδιοκτήτης του, γνωστός βιομήχανος Δ. Χατζής,απειλεί να θέσει την επιχείρηση υπό καθεστώς εκκαθάρισης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν αφαίρεση δικαιωμάτων τους. Τον κίνδυνο του "λουκέτου" επισείει και στο άλλο εργοστάσιο που έχει, την "Εριοϋφαντουργική" (πρώην ΒΕΛΚΑ) στην Τιθορέα.

Από τον Ιούνη παραμένουν απλήρωτοι οι 150 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Σάμου, ενώ στις 14 Ιούλη η ΔΕΗ, λόγω χρεών ύψους 33 εκατ. δραχμών, έκοψε το ρεύμα. Καθημερινά οι εργαζόμενοι παρουσιάζονταν στην εργασία τους, καθώς ο εργοδότης υποσχόταν ανέξοδα ότι θα πληρώσει και θα επανέλθει το ρεύμα. Ωστόσο, χτες σε επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση του σωματείου, είπε εκβιαστικά: "Η αποδέχεστε την 4η βάρδια ή εκκαθάριση με το νόμο 2.000".

Το σωματείο εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση του δικαιώματος του πενθήμερου - 8ωρου, που θα σημάνει η εφαρμογή της 4ης βάρδιας και συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για σήμερα το πρωί.

Να σημειώσουμε ότι το εργοστάσιο παραχωρήθηκε στον Χατζή από τον ΟΑΕ έναντι 40 εκατ. δραχμών ως προκαταβολή και με "προίκα" αποθέματα νήματος αξίας 150 εκατ. δραχμών. Ο ιδιώτης δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν καταβάλλει τις δόσεις από το '95, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να του κάνει ρυθμίσεις χρεών, που ούτε και σε αυτές ανταποκρίνεται.

Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι και οι 185 εργαζόμενοι στην "Εριοϋφαντουργική", που από την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Και εδώ ο εργοδότης εκβιάζει, παρουσιάζοντας σαν "λύση" την εκκαθάριση. Επιπλέον απαίτησε από τους εργαζόμενους να δουλέψουν για μια ακόμα βδομάδα, με την υπόσχεση ότι θα τους πληρώσει στο μέλλον... Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη βδομάδα δεν μπαίνει πρώτη ύλη στο εργοστάσιο και σύμφωνα με τα υπάρχοντα αποθέματα, το εργοστάσιο μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά για μια μόνο βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ