Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το άγχος... σκοτώνει

Υπομονή, ώστε το χειροκρότημα της εξέδρας να μετατραπεί σε δύναμη, ζητούν οι Ελληνες πρωταθλητές

Το κατάμεστο, όπως αναμένεται, Ολυμπιακό Στάδιο θα αποτελέσει σίγουρα σημαντικό πλεονέκτημα για τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, που θα τύχουν ψυχολογικής υποστήριξης.

Παρ' όλα αυτά όμως η θερμή ατμόσφαιρα δεν αποτελεί πάντα πλεονέκτημα. Ορισμένες φορές μπορεί να αποβεί μπούμεραγκ και να αγχώσει τους αθλητές.

"Χρειαζόμαστε τον κόσμο αλλά δεν πρέπει να μας αγχώσει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής μας στις μεσαίες αποστάσεις Νότης Παπούλιας. Οπως τόνισε ο εκπρόσωπός μας στα 1.500μ. και 5.000μ., "η υπομονή είναι το βασικότερο όπλο στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών για διάκριση, κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όσοι βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο τις μέρες των αγώνων".

"Οι διακρίσεις θα έρθουν όταν πρέπει", κατέληξε ο Ελληνας αθλητής, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον καινούριο τάπητα του Σταδίου.

"Σίγουρα είναι εκπληκτικός αλλά μόνο για τους σπρίντερ. Τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων δεν τους βοηθάει και πολύ. Επιπλέον και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν αυτή την εποχή τους δρόμους αποστάσεων". Στην ικανοποίηση που θα πρέπει να δεχτούν οι Ελληνες φίλαθλοι από τους αθλητές της χώρας μας, αναφέρθηκε και ο Κώστας Γκατσιούδης, που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες ελπίδες για διάκριση.

"Ολοι μας πρέπει να καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Είμαι ευχαριστημένος που μετέχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στη χώρα μου και θα προσπαθήσω να διακριθώ. Ο συναγωνισμός στο ακόντιο θα είναι μεγάλος, αφού υπάρχουν τέσσερις αθλητές με πολύ καλές φετινές επιδόσεις", επισήμανε ο αθλητής από το Διδυμότειχο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά τη συμπαράσταση των θεατών, κυμάνθηκε και η πρωταθλήτρια των 200μ. Κατερίνα Κόφφα: "Είμαι ευχαριστημένη που αγωνίζομαι στη χώρα μου και αυτό με γεμίζει αυτοπεποίθηση να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου".

Η παρουσίαση της ελληνικής πλευράς έκλεισε με την πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου, η οποία υπογράμμισε: "Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι μπορώ να διακριθώ, αν και όλα εξαρτώνται από την κατάσταση που θα βρίσκομαι τη μέρα του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ