Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μ. ΟΤΕΪ - Κ. ΤΖΑΚΣΟΝ - Χ. ΝΤΡΕΣΛΕΡ
Το χρυσό... τους ενώνει

Αποφασισμένοι για το χρυσό μετάλλιο δηλώνουν τρεις μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς αθλητισμού, η Μέρλιν Οτεϊ από την Τζαμάικα, ο Βρετανός Κόλιν Τζάκσον και η Γερμανίδα Χάικε Ντρέσλερ, που βρέθηκαν χτες δίπλα δίπλα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των σπριντ Μέρλιν Οτεϊ διεκδικεί μετάλλιο σε τρία αγωνίσματα, τα 100μ, τα 200μ και τα 4Χ100 και όπως δήλωσε είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να τα καταφέρει.

"Νιώθω έτοιμη να τα καταφέρω και στα τρία αγωνίσματα στα οποία μετέχω, αλλά ξέρω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Στα 100μ ξεχωρίζω την Αμερικανίδα Τόρενς και στα 200μ την Γαλλίδα Περέκ ως μεγάλα φαβορί, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε νέα πρόσωπα που μπορεί να βγουν στο προσκήνιο", δήλωσε η Τζαμαϊκανή παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Οτεϊ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των περίφημων "Γουάιλντ Καρντς", που αφορούν το δικαίωμα συμμετοχής στο "Αθήνα '97" και που έδωσε η ΙΑΑΦ σε διάφορους παγκόσμιους πρωταθλητές.

"Ηταν η σωστότερη κίνηση. Φαντάζεστε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς αστέρια σαν τον Μάικλ Τζόνσον", επισήμανε η Οτεϊ.

Τη ρεβάνς, για την ταλαιπωρία που υπέστη πριν δυο χρόνια από αλλεπάλληλους τραυματισμούς, θέλει να πάρει ο Βρετανός εμποδιστής Κόλιν Τζάκσον, ο οποίος τόνισε: "Είμαι έτοιμος για το καλύτερο. Εχω τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχω αυτό που δεν μπόρεσα παλιότερα. Μπορεί να μην κατάφερα να νικήσω στο πρωτάθλημα της χώρας μου, αλλά θα προσπαθήσω για το παγκόσμιο".

"Επέστρεψα". Με αυτή την έκφραση άνοιξε την ομιλία της η Γερμανίδα Χάικε Ντρέσλερ και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αισθάνεται περισσότερο δυνατή από κάθε άλλη φορά. "Ολα είναι ανοιχτά στο μήκος, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω τους στόχους μου", υπογράμμισε η Γερμανίδα αθλήτρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ