Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παράνομες οι μεταγραφές!

Παράνομες είναι ουσιαστικά οι περισσότερες από τις μετακινήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Το ελεγκτικό συμβούλιο δεν έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο στους ισολογισμούς των ΠΑΕ και φυσικά δεν έχει αποφανθεί αν υφίστανται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Η ΕΠΟ παρέβλεψε αυτή τη... λεπτομέρεια και σιωπηρά επέτρεψε το "δούναι και λαβείν".

Εκλογές, διοικητικές αλλαγές στο ελεγκτικό συμβούλιο, μη αναγνώριση του από την ΕΠΑΕ και εσκεμμένη ολιγωρία είναι ορισμένοι από τους λόγους που στάθηκαν εμπόδιο και ως σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι. Βάσει του καταστατικού, όμως, αν μια ΠΑΕ έχει παθητικό στον ισολογισμό της, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μεταγραφές.

Οι ...αρμόδιοι το γνωρίζουν καλά και βρήκαν μια βολική παρακαμπτήριο για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ (την αποτελούν οι Τριβέλλας, Θωμαϊδης, Δέδες, Τσεμπεράκης) και αποφάσισαν να ανακαλέσουν τη διάταξη.

Εν τω μεταξύ χτες έληξε η διορία που είχαν οι ΠΑΕ για να δηλώσουν αν αποδέχονται να υπαχθούν στο υπουργείο Εμπορίου και τη νέα διαδικασία ρύθμισης (χάρισμα) των χρεών τους προς το δημόσιο. Αρκετές από αυτές δεν είχαν τακτοποιήσει τους λογαριασμούς τους. Υστερα από αίτημα της ΕΠΑΕ πήραν από το υπουργείο Οικονομικών μια σιωπηρή παράταση ως την επομένη Παρασκευή (10/1). Να θυμίσουμε πως η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι θα εξοφλήσουν (;) το χρέος τους σε 48 δόσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ