Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ντέρμπι από τα παλιά

Αρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα αγωνιστικά τους ξίφη στην πρεμιέρα του β' γύρου.

Με δυο ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοίγει το 1997 για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1, που συνεχίζεται με την πρεμιέρα του Β γύρου. Στο κλειστό του ΕΑΚΑ και στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού ΑΕΚ και Πανιώνιος, Αρης και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, συναντιούνται όχι μόνο για να ανταλλάξουν... ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Η Θεσσαλονίκη έχει σήμερα την τιμητική της αφού οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Α1, Αρης και ΠΑΟΚ, κοντράρονται στο πρώτο μεγάλο ραντεβού για τη νέα χρονιά. Μπορεί βέβαια και οι δυο ομάδες να απέχουν από το ένδοξο παρελθόν που τα μεταξύ τους παιχνίδια έκριναν και τον πρωταθλητή, όμως ένας τέτοιος αγώνας πάντα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο.

Ο τυπικά γηπεδούχος Αρης είχε επικρατήσει στην πρώτη αγωνιστική και μάλιστα με διαφορά 15 πόντων (73 - 62). Με νίκη προσδοκούν να ανοίξουν και τη νέα χρονιά οι "κιτρινόμαυροι". Ετσι θα έχουν και το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους άσπονδους φίλους τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει το σημερινό παιχνίδι και για τον νυν προπονητή των "κιτρίνων" Λευτέρη Σούμποτιτς. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε για τον Πίξη, που θυμάται τον ένδοξο παρελθόν όταν ως παίκτης εκτέλεσε τον "δικέφαλο" ουκ ολίγες φορές με τα φαρμακερά του σουτ ιδίως έξω από τα 6.25. Ο Τσαρλς Σάκλεφορντ θα αποτελέσει για άλλη μια φορά τη γραμμή πυρός για τον Αρη, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να δώσει κανονικά το "παρών".

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Η ήττα του πρώτου παιχνιδιού δεν αφήνει και πολλά περιθώρια απωλειών. Παρ' όλα αυτά όμως κάθε αρχή και δύσκολη λένε πολλοί, έτσι και στο"δικέφαλο" το 1997 δεν ήρθε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις ενόψει μάλιστα και του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς. Στο ήδη πρόβλημα της συμμετοχής του Γιαννούλη προστέθηκαν ακόμα και οι πόνοι του Σκάιλς στην ωμοπλάτη που προβληματίζουν τον Μισέλ Γκομέζ. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήρθε και το τρακάρισμα με το αυτοκίνητο του Αντονι Μπόνερ να προστεθεί στον κατάλογο των προβλημάτων. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.15 και θα μεταδοθείαπευθείας από τον ΑΝΤ-1. Και στην Αθήνα όμως η χρονιά ανοίγει με ντέρμπι. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου τον Πανιώνιο (18.40απευθείας από τον ΑΝΤ-1) θέλοντας να ανοίξει τη νέα χρονιά με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο που έκλεισε την προηγούμενη. Αλλωστε ο προληπτικός Γιάννης Ιωαννίδης θέλει όσο τίποτε άλλο να αρχίσει τη χρονιά χαμογελώντας.

Η εκπληκτική πορεία της ΑΕΚ στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχει ανοίξει την όρεξη στις τάξεις του "δικεφάλου" και θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο και να παραμείνουν στις κορυφαίες θέσεις του πίνακα. Στον Πανιώνιο η χρονιά που πέρασε σίγουρα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Το δίσεκτο όμως πέρασε. Αυτό καλούνται να αποδείξουν σήμερα οι παίκτες του Βλάντο Τζούροβιτς που έστω και στην πρεμιέρα του Β γύρου ψάχνουν ακόμα τη νέα αρχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεχωρίζει το ΠΑΟΚ - Αρης (2017-11-11 00:00:00.0)
Σε... κιτρινόμαυρο φόντο (2015-02-10 00:00:00.0)
Πολύπλευρο ενδιαφέρον (2007-02-24 00:00:00.0)
Παιχνίδια - παγίδες (2006-11-18 00:00:00.0)
Στη Σαλονίκη τα σπουδαία (2005-01-08 00:00:00.0)
Και τώρα οι... αιώνιοι (2002-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ