Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σκληραίνουν τα μέτρα ενάντια στους αλλοδαπούς

ΒΟΝΝΗ.-

Η Γερμανία δε θα δέχεται πλέον παιδιά κάτω των 16 ετών που κατάγονται από την Τουρκία, το Μαρόκο και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αν δεν έχουν βίζα, ενώ αυτά που ήδη ζουν στη Γερμανία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με άδεια παραμονής. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε χτες από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάνφρεντ Καντέρ, και υπήρξαν αμέσως μαζικές αντιδράσεις από διάφορους οργανισμούς.

Η υπεύθυνη για τους αλλοδαπούς στη γερμανική κυβέρνηση, Κορνέλια Σμαλτς - Γιάκομπσεν, του Κόμματος των Φιλελευθέρων, αντέδρασε στην απόφαση αυτή και εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την υποχρέωση έκδοσης άδειας παραμονής. "Θα είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς στους νέους, αλλά και στους γονείς, την ανάγκη για τον εφοδιασμό με άδεια παραμονής στη χώρα όπου γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν", είπε, προειδοποιώντας ότι ένα τέτοιο μέτρο "θα εκληφθεί ως αποκλεισμός".

Παράλληλα, η ανθρωπιστική οργάνωση "Pro Asyl" κατήγγειλε το κυβερνητικό μέτρο ως σκανδαλώδες και αντίθετο με κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών των προσφύγων. Η κυβερνητική απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την αρχή "υπέρ του συμφέροντος του παιδιού" των Ηνωμένων Εθνών, κατήγγειλε η οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ