Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Σταματήστε την καταστροφή των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ο βουλευτής του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος, με ερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Τις καταστροφικές συνέπειες, που θα επιφέρει στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας και στην εθνική οικονομία γενικότερα η υλοποίηση των κυβερνητικών προθέσεων για ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων, κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνει, με ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, απευθυνόμενος στην υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Μπορεί η κυβέρνηση να διοργανώνει φιέστες με τον Κ. Σημίτη στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, όμως, παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, η πολιτική της οδηγεί επιχειρήσεις, όπως τη "Χαλυβουργική", τα Ναυπηγεία Ελευσίνας κτλ., στο κλείσιμο και την περιοχή σε μαρασμό.

Η κυβέρνηση, εναρμονισμένη πλήρως με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση και των Ναυπηγείων Ελευσίνας και, όπως φαίνεται, μεθοδεύει την απόλυση όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του επίδοξου αγοραστή Ν. Ταβουλάρη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σύρου. Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει και στην απόλυση των 1.350 εργαζομένων, που έχουν απομείνει σήμερα σ' αυτά, θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, αλλά και στην εθνική οικονομία της χώρας.

Ερωτάται η κα υπουργός εάν η κυβέρνηση, αναλογιζόμενη τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει για την εθνική οικονομία και για την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα αναθεωρήσει τη στάση της και θα πάρει μέτρα για τη διάσωση και ανάπτυξή τους κάτω από κρατικό έλεγχο, καθώς και για την προστασία των εργαζομένων σ' αυτά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ