Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 0
Το χρώμα του πάθους ήταν κιτρινόμαυρο

Η ΑΕΚ που "έπαιζε το κεφάλι της κορόνα - γράμματα" κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε δίκαια τη νίκη

"Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι". Τη βδομάδα που πέρασε ο θόρυβος αναφορικά με το ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια ήταν τεράστιος. Τελικά η ΑΕΚ περισσότερο εύκολα απ' όσο δείχνει το 2 - 0 κέρδισε τον Ολυμπιακό, ενώ η πολύκροτη επιστροφή προκάλεσε "συνηθισμένες" αντιδράσεις. Τα υβριστικά συνθήματα (που δυστυχώς έχουν γίνει ρουτίνα σε κάθε αγώνα) και η ρίψη κάποιων χαρτονομισμάτων με τη μορφή του Ντούσκο ήταν η... υποδοχή. Δύο ήταν οι παράγοντες που συντέλεσαν σ' αυτό. Η μετατροπή της περιοχής σε φρούριο (1.100 αστυνομικοί) και η καθολική υπεροχή των γηπεδούχων.

Πού κρίθηκε ο αγώνας; "Με δύναμη και θέληση ξεπεράσαμε τα γηπεδικά προβλήματα. Αυτά τα δύο στοιχεία είχαμε σε μεγάλο βαθμό", επισήμανε ο Ραβούσης, για να συμπληρώσει: "αυτή η νίκη μάς κράτησε ζωντανούς". Πού απέδωσε ο Μπάγεβιτς το "ναυάγιο" της ομάδας του, εκτός από το τερέν; "Η ΑΕΚ σε ορισμένα σημεία είχε πιο δυνατούς παίχτες, που έκαναν όσα ζήτησε ο προπονητής τους. Δυο - τρεις παίχτες μου δεν έπαιξαν ανάλογα με την αξία τους. Δεν πιστεύω πως φοβήθηκαν αλλά μπορούσαν να παίξουν με περισσότερο πάθος". Οσο για τα συναισθήματα του Μπάγεβιτς όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, "καμιά απάντηση".

Αποτέλεσμα των παραπάνω το 2 - 0 και οι τρεις βαθμοί, που επιτρέπουν στην ΑΕΚ "ν' ατενίζουμε το μέλλον αισιόδοξα. Είμαστε όμως πίσω και ο δρόμος είναι μακρύς", είπε ο Ραβούσης. Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Σ' αντίθεση με τους φιλοξενούμενους ήξεραν τι ήθελαν και πώς θα το πάρουν ή πιο απλά ήταν ομάδα. Κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και η νίκη ήρθε φυσιολογικά.

Μόλις στο 5 ο Κετσπάγια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά χτύπησε στον αιφνιδιαζόμενο Μπατίστα πριν βγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νικολαϊδης πιο μπροστά απ' το πέναλτι "σημάδεψε" την εξέδρα. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 15 όταν ο Ατματζίδης απέκρουσε σουτ του Αλεξανδρή. Στο 23 κεφαλιά του Μπατίστα πέρασε λίγο άουτ και δύο λεπτά μετά ο Ατματζίδης πρόλαβε τον Κακλαμάνο.

Ο ρυθμός έπεσε ως το 43 που το γήπεδο "πήρε φωτιά". Αλλεπάλληλα σουτ και αποκρούσεις έφεραν την μπάλα στον Νικολαϊδη που περίπου απ' το ύψος του πέναλτι με πλασέ έκανε το 1 - 0. "Μας πείραξε το γκολ, αν έμενε το 0 - 0 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε και οι αλλαγές δεν πέτυχαν", παραδέχτηκε ο Μπάγεβιτς. Ετσι και στην επανάληψη η ΑΕΚ, παρότι πρόσεξε περισσότερο την άμυνα, πέτυχε ένα γκολ και έχασε δύο. Στο 54 ο Κωστής μέσω του Ελευθερόπουλου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Νικολαϊδης μόνος άουτ. Ομως στο 67 ο Κετσπάγια μπήκε ωραία, το σουτ απέκρουσε ξανά ο Ελευθερόπουλος, αλλά ο Κωστής δεν αστόχησε. Εκεί τελείωσε ο αγώνας, όπως είπε και ο Μπάγεβιτς.

Ο σχεδόν άριστος διαιτητής Χατζησταυρίδης "κιτρίνισε" τους Ατματζίδη, Κασάπη, Κετσπάγια, Μπατίστα, Βλάχο, Νταμπίζα, Σαμπανάτζοβιτς, Καραπιάλη.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μαλαδένης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κετσπάγια, Μπατίστα, Κωστής (85 Μαρτσέλο), Νικολαϊδης (73 Βλάχος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καραπιάλης, Γεωργάτος (73 Γκώνιας), Καρασαββίδης, Αλεξανδρής, Νινιάδης (65 Γιαννακόπουλος), Κακλαμάνος.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ