Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Πέταξε με τα φτερά του Περιστερίου

Η ΑΕΚ νίκησε στη Λάρισα και έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή

Με τα φτερά του Περιστερίου έπιασε κορυφή ο "δικέφαλος" της Νέας Φιλαδελφείας. Η ομάδα του Ντρ. Σάκοτα, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, νίκησε τον Ολυμπιακό με 72 - 70. Η ΑΕΚ του Γ. Ιωαννίδη επέστρεψε νικήτρια από τη Λάρισα κι έβαλε πλώρη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Περιστέρι και ΑΕΚ αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και τις ομάδες που έχουν πείσει ότι μπορούν να κοντράρουν με επιτυχία τους αιωνίους, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, την Κυριακή θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Φάληρο.

Οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς τον Τάρλατς, που επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις, και τον Αμερικανό Γκρέι εκτός δεκάδας, παρουσιάστηκαν στο Περιστέρι κουρασμένοι απ' την υπερπροσπάθεια στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Με τον Φασούλα να κερδίζει μόνος του 6 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα από τους παίκτες του Σάκοτα, κυριάρχησαν κοντά στη ρακέτα, αλλά μακριά από αυτή η κατάσταση ήταν τραγική. Με ποσοστό ευστοχίας 16% από τη γραμμή του τρίποντου και 3 εύστοχες προσπάθειες στις 22, μόνο ο αντίπαλος μπορούσε να του χαρίσει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Παπάγου με 83 - 65, αλλά το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Αιτία, οι σχέσεις του Μπ. Μαλίκοβιτς με τους Νικολά, Σκονοκίνι, οι οποίοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι για το χρόνο και τον τρόπο χρησιμοποίησής τους.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αρης έπιασε στον ύπνο τον Ηρακλή και έφτασε στη νίκη με 72 - 62. Ο "γηραιός", όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Αν μάλιστα το Σάββατο ηττηθεί εκτός έδρας από το ΒΑΟ, θα βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ