Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλοι πνίγονται κι άλλοι διαλέγονται

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ σου λένε η Φινλανδία, η "Χώρα των χιλίων λιμνών". Τρίχες. Εχουν πάει Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κόρινθο, Φθιώτιδα;

***

Μεγάλε Λαλιώτη! Η επιχείρηση αναβάθμισης του φυσικού τοπίου της χώρας συνεχίζεται επιτυχώς. Μπράβο και πάλι μπράβο!

***

Δε βλέπουμε και πολλούς βουλευτές κι υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος να πηγαίνουν στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Φοβούνται μήπως λασπωθούν τα παπούτσια τους ή ακόμα χειρότερα μήπως αρχίσει ο κόσμος να... εκτοξεύει τις λάσπες!

***

Εν ολίγοις η διαφορά των πλημμυροπαθών με την κυβέρνηση είναι η εξής: Οι πρώτοι μαζεύουν τη λάσπη (απ' τα σπίτια τους) κι οι δε "κόβουν λάσπη" (από τα προβλήματα και τις ευθύνες).

***

ΕΚΤΟΣ όμως από τις πολυκατοικίες που είδαμε στην Τι - Βι, "καθίζηση εδάφους" δείχνει να 'χει πάθει κι ο Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ. Για ύπαρξη "περιβάλλοντος", για καλαμοκαβαλάρηδες τον κατηγορεί ο Σκανδαλίδης και γενικώς γίνεται πολλή κουβέντα.

***

Βεβαίως, το θέμα Σκανδαλίδη μας είπε χτες στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός πώς έληξε κι όποιος δεν πείστηκε, μπορούσε να δει από πίσω τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ να στέκεται "κλαρίνο"....

***

Παρ' όλα αυτά καλού - κακού εκεί στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουν κι ένα δυο συμπόσια για... "το σοσιαλισμό και την Κεντροαριστερά". Οποτε ακούτε τέτοια, προφανώς καταλαβαίνετε ότι τα μηνύματα της "βάσης" είναι ανησυχητικά: Πέφτει μεγάλο κράξιμο, πρόεδρε!

***

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ δηλώσεις χτες ο Ερμπακάν, προτάσεις για "μορατόριουμ" ο Κάβανο. Από τη μια έχουμε τους "κακούς" της Τουρκίας, από την άλλη τους "καλούς" των ΗΠΑ και στη μέση ...τον Πάγκαλο!

***

Το πότε θα καταλήξουμε "καλοί" και "κακοί" να βαράνε όλοι μαζί, είναι προφανώς θέμα χρόνου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ