Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις μεταλλεργατών

ΡΩΜΗ.-

Μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν σχεδιάσει οι μεταλλεργάτες της Ιταλίας σε περισσότερες από 40 κύριες επιχειρήσεις της χώρας, ώστε να ασκήσουν πιέσεις προς τους εργοδότες τους για να βρει μια λύση για τις συμβάσεις τους. Τα συνδικάτα των μεταλλεργατών, που αντιπροσωπεύουν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, έχουν διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συλλογικών τους συμβάσεων.

Τα συνδικάτα συζήτησαν τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους και αποφάσισαν σε ποιες επιχειρήσεις θα "ρίξουν το βάρος τους", μεταξύ των οποίων είναι η "Φίατ", η "Μερλόνι", η "Ομνιτέλ Πρόντο Ιτάλια" και η "Ρίβα". Αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν από τα μέλη τους να μη δουλεύουν υπερωρίες. Οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας αναμένεται να τερματιστούν στις 24 τουΓενάρη. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο μεγάλες κινητοποιήσεις το περασμένο φθινόπωρο.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των νέων συλλογικών συμβάσεων ξεκίνησε το καλοκαίρι. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση πήρε μέρος στις συζητήσεις ως διαιτητής. Την πρόταση της κυβέρνησης, όμως, δε δέχτηκε η εργοδοτική πλευρά, σε αντίθεση με τους εργάτες.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων δήλωσαν ότι αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση στους εργοδότες να αποδεχτούν την κυβερνητική πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ