Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αρνήθηκε ο υπουργός την κάλυψη του εισοδήματος

Τη χορήγηση αυξήσεων στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες που προκύπτουν από τη φορολόγηση των επιδομάτων τους, έθεσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων του υπουργείου στον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Δρυ, σε χτεσινή συνάντηση που είχαν μαζί του. Παράλληλα, ζήτησαν να προχωρήσει η κυβέρνηση στην τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και στη διαμόρφωση του αφορολόγητου ποσού στα 2.000.000 δραχμές, θέσεις που αποτελούν σήμερα αίτημα όλου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως ανέφεραν συνδιακαλιστές στο "Ρ", ο υφυπουργός Οικονομικών υπήρξε αρνητικός να ικανοποιήσει το αίτημα της αναπλήρωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων του υπουργείου, τα οποία από 1/1/97 μειώνονται απόλυτα λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων με συντελεστή 15%.

Μέχρι το τέλος του 1996 το 50% των μισθών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, που χορηγούνταν με τη μορφή επιδομάτων (ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ κλπ.) ήταν αφορολόγητο. Με το νομοσχέδιο περί φορολογικών απαλλαγών η κυβέρνηση απέβλεπε αρχικά στην πλήρη κατάργηση όλων των επιδομάτων, κάτι που αν είχε συμβεί θα μείωνε τις αποδοχές των εργαζομένων στο μισό. Στη συνέχεια υπαναχώρησε από τις θέσεις αυτές, αλλά προχώρησε στην αυτοτελή φορολόγηση όλων των επιδομάτων με συντελεστή 15%, γεγονός που οδηγεί σε ισόποση με τον προκύπτοντα φόρο μείωση των αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ