Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σε έξαρση το λαθρεμπόριο σε ποτά, τσιγάρα, πετρελαιοειδή

Ελέγχους με τη λειτουργία μεικτών συνεργείων της ΥΠΕΔΑ και της ΕΥΤΕ πραγματοποίησε στις 16 Γενάρη 1997 το υπουργείο Οικονομικών, στο χώρο της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών, αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας διενεργήθηκαν έλεγχοι στη διακίνηση πετρελαιοειδών, με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ως πετρελαίου κίνησης. Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 20 κοινά συνεργεία από εφοριακούς, τελωνειακούς και χημικούς υπαλλήλους, τα οποία διενήργησαν ελέγχους σε 48 επιχειρήσεις.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες διαπράχθηκαν από 18 επιχειρήσεις διακίνησης καυσίμων. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ειδική Υπηρεσία Τελωνειακών Ερευνών Θεσσαλονίκης, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο, ανακάλυψε σε κρυφή αποθήκη 670 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, στα οποία οι φορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 150 εκατ. δρχ. περίπου.

Από έλεγχο συνεργείου της ΥΠΕΔΑ, που διενεργήθηκε στην περιοχή Διοδίων Σχηματαρίου, διαπιστώθηκε ότι με το υπ' αριθμόν ΠΝΜ 8458 Φ. ΔΧ βυτιοφόρο, μεταφέρονταν 24.500 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) από το Βόλο με προορισμό τον Ασπρόπυργο. Αποστολέας ήταν η εταιρία "ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΕ" και παραλήπτης ο Β. Φαρμάκης. Στο συνοδευτικό δελτίο αποστολής αναγράφονταν ως διακινούμενη ποσότητα 14.500 λίτρα και οι φορολογικές επιβαρύνσεις που αναλογούν στην ποσότητα αυτή, η οποία διακινούνταν λαθραία, ανέρχονται στο ποσό των 44 εκατ. δρχ. περίπου. Μετά την παραπάνω ανακάλυψη, η ΕΥΤΕ προέβη στην κατάσχεση της αιθυλικής αλκοόλης, ως προϊόν λαθρεμπορίας, όπως και του μεταφορικού μέσου, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου Α. Παλάγκας και ο παραλήπτης του εμπορεύματος Β. Φαρμάκης συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Για την ίδια υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του διευθύνοντος συμβούλου της παραπάνω επιχείρησης Στ. Παπασταύρου, καθώς και δύο υπαλλήλων του Τελωνείου Βόλου για συμμετοχή στη λαθρεμπορία. Οι δύο αυτοί τελωνειακοί υπάλληλοι θα παραπεμφθούν στο υπηρεσιακό συμβούλιο για να τεθούν σε δυνητική αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ