Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στην περιφέρεια

Από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται "εκτός των τειχών" της πρωτεύουσας, σημειώνουμε: Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην αίθουσα τέχνης "Τζάμια - Κρύσταλλα" (Σκαλίδη 35, Χανιά) έκθεση έργων του Αγγελου Αντωνόπουλου.Παρουσιάζεται μία ενότητα ζωγραφικών έργων και γλυπτών, μέσα από τα οποία το φως σαν δέσμη ενέργειας ξεχύνεται στην επιφάνεια, αναδεικνύοντας περιοχές όπου διαχέεται και σημεία όπου συμπυκνώνεται. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 του Φλεβάρη.

  • Εκθεση έργων ζωγραφικής και χαρακτικής της Ρουμπίνας Σαρελάκου - Ρόκου εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στο χώρο σύγχρονης τέχνης "Αμυμώνη" (πλατεία Ν. Μπότσαρη 1, Ιωάννινα). Η ενδιαφέρουσα αυτή εικαστική παρουσίαση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του Φλεβάρη.
  • Μπορεί η 37η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να έληξε εδώ και περίπου δύο μήνες, ωστόσο ο απόηχος της εκδήλωσης παρατείνεται και στη νέα χρονιά, με την ευκαιρία μιας έκθεσης φωτογραφίας, που αφορά σε πρόσωπα της 7ης Τέχνης. Πρόκειται για πρόσωπα, όπως τα είδαν οι Βαγγέλης και Αγγελος Ρασσιάς,στη διάρκεια του περσινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και άλλων διεθνών φεστιβάλ από το 1983 μέχρι σήμερα. Η έκθεση φιλοξενείται στο "Μύλο" μέχρι τις 31 του Γενάρη.
  • Χαρακτικά του Γκέοργκ Μπάζελιτς,δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν από το 1965 μέχρι το 1992, φιλοξενούνται στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" στη Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 του Γενάρη, παρουσιάζονται 81 οξυγραφίες, ξυλογραφίες και λινόλεουμ.
  • Στην γκαλερί "Ιανός" (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη), παρουσιάζεται μέχρι τις 12/2, η συλλογή "Η Θεσσαλονίκη των ζωγράφων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ