Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ηχοι" χρωμάτων

Σημαντικές εκθέσεις φιλοξενούνται αυτές τις μέρες σε γνωστούς εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας. Στην γκαλερί "Αδάμ" (Νεοφύτου Βάμβα 5) εγκαινιάζεται την Τρίτη (8μμ) έκθεση έργων ζωγραφικής της νέας ζωγράφου Ιόλης Ξυφαρά.Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση έργων της. Η καλλιτέχνις σπούδασε στην ΑΣΚΤ, με καθηγητές τους: Δ. Μυταρά και Χρ. Μπότσογλου.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Φλεβάρη.

  • Μία σημαντική έκθεση εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στο χώρο τέχνης "Θέμα" (Πατριάρχου Ιωακείμ 53). Πρόκειται για την εικαστική παρουσίαση της Ερσης Χατζηαργύρου.Τίτλος της έκθεσης "Μεταίχμιον".Θα διαρκέσει μέχρι τις 8 του Φλεβάρη.
  • Την Τετάρτη εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11), έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Μαρίας Μαρουδή.Παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα σε τελάρα και μεικτή τεχνική, καθώς και αδρές κατασκευές με κυρίαρχα υλικά το σίδερο, το ξύλο, το χαρτί κ. ά. και επεμβάσεις με οξείδια μετάλλων, χρώματα κλπ. Το έργο της διακρίνεται για τη δύναμη της κατασκευής, τη σταθερότητα της σύνθεσης, τη χρωματική αρμονία, την ποιότητα της ματιέρας. Στον ίδιο χώρο - στο άνω επίπεδο της αίθουσας - φιλοξενείται έκθεση κοσμήματος της Σωσώς Τσακιρίδη.
  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ), στην γκαλερί "Α - Δ" (Λυκαβηττού 39 - 41), η 6η ατομική έκθεση έργων της Κατερίνας Μερτζάνη.Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "η Κ. Μερτζάνη ελκύεται από το συνηθισμένο, το φθηνό, το διακοσμητικό. Αναπτύσσει μία γλώσσα στηριγμένη στη γοητεία του ασήμαντου, δίνοντάς του ιδιαίτερη ένταση". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 τουΦλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ